A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Rik Bronkhorst, A1 Mediagroep i.s.m. Omroep Gelderland
11 januari 2022 18:08


Vijfhonderd man laten van zich horen tijdens demonstratie in Barneveld
Foto: Vijfhonderd man laten van zich horen tijdens demonstratie in Barneveld
Het protest in Barneveld Foto: ANP

- Potten, fluitjes, trommels en kazoo's. Zomaar een greep uit de instrumenten die vanochtend in Barneveld te horen waren. Naar schatting vijfhonderd mensen demonstreerden op ludieke wijze tegen de gedwongen coronasluiting van winkels. "Het is ontzettend harmonieus verlopen, hier kijken we blij op terug", zegt Kitty Schueler, voorzitter van de Barneveldse Middenstandvereniging.

Aanvankelijk zou de actie pas om 09.10 uur beginnen, maar even voor 09.00 uur waren de eerste geluiden vanuit het centrum al te horen. "Je kan nog zo'n goed programma hebben, maar mensen waren enthousiast en begonnen vast. Prima", lacht Schueler.

Even daarna staat het centrum van het dorp vol. Op anderhalve meter staan ondernemers enthousiast geluid te maken. Ook zijn er sympathisanten op de actie afgekomen. Tussen de ondernemers staan ook gemeenteraadsleden, jongeren en de voormalig wijkagent. Daarnaast zijn ook ondernemers uit Voorthuizen en buurgemeente Putten gekomen "Wij hebben ook last van de sluiting. We doen graag mee aan dit protest", zegt één van hen.

Bekijk hieronder in deze video hoe het protest verliep.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Den Haag  Nijkerk  Putten Nieuws 

economie corona barneveld voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie