A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Robin Hazeleger, Omroep Gelderland
21 juni 2022 9:04


Optredens boerin Bertie en Mooi Wark bij boerenprotest Stroe
Foto: Optredens boerin Bertie en Mooi Wark bij boerenprotest Stroe
Mooi Wark treedt op bij het protest. Foto: ANP

- Inmiddels is het programma van het boerenprotest in Stroe bekend. Daar gaan woensdag duizenden boeren demonstreren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Onder meer Caroline van der Plas, Bertie Steur en de band Mooi Wark zijn aanwezig.

Er komen verschillende sprekers op de demonstratie onder wie Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB), burgemeester René Verhulst van Ede (CDA) en Zeeuws Statenlid Bertie Steur. Steur is ook bekend als 'boerin Bertie', voormalig deelnemer van Boer zoekt Vrouw. Daarnaast spreken ook Tweede Kamerlid Roelof Bisschoep (SGP) en Henk Bleker. Bleker was namens het CDA staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Afsluitend aan het protest is er een optreden van de Drentse band Mooi Wark. Bekijk het complete programma in ons liveblog.

'Vreedzame dag'

Het programma met sprekers duurt tot 14.30 uur. Daarna is het dus tijd voor muziek.

De manifestatie begint woensdag om 12.00 uur op het terrein van boer Gert Jan Brouwer. Volgens de initiatiefnemers zouden er 20.000 deelnemers naar de manifestatie komen. De gemeente Barneveld gaf maandag toestemming voor het protest, met de kanttekening dat de lokale wegen mogelijk niet toegerust zijn op zo'n grote toestroom van mensen.

De organisatie van het boerenprotest heeft de gemeente toegezegd om, in overleg met de politie, eventuele verkeersknelpunten zo mogelijk op te lossen. Boeren die woensdag willen komen is volgens de organisatoren nadrukkelijk gevraagd om er een 'vreedzame dag' van te maken en respect te hebben voor regels en voorschriften.

Zie ook:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Ede Nieuws 

stikstof stikstofcrisis voorpagina stroe boerenprotest vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie