A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
12 juli 2022 22:12


Economie gemeente Nijkerk vitaal en veerkrachtig
Foto: Economie gemeente Nijkerk vitaal en veerkrachtig
Economie gemeente Nijkerk vitaal en veerkrachtig. Foto: A1 mediagroep

- De Nijkerkse economie doet het goed. De werkloosheidscijfers dalen, het aantal bedrijven stijgt en de leegstand in de kernen van de gemeente neemt steeds verder af. Dit blijkt uit de Economische Monitor van de gemeente Nijkerk, editie 2022 welke op 12 juli is aangeboden door het college van burgermeester en wethouders van de gemeente Nijkerk.

Economiewethouder Mariëlle Broekman: “Het is fijn dat we via de monitor inzicht hebben in de ontwikkeling van de Nijkerkse economie. We mogen concluderen dat de economische groei in onze gemeente positief is.
Dat is iets waar we met elkaar trots op zijn. De economie in Nijkerk is sterk en veerkrachtig met voldoende banen. Daardoor hebben we levendige kernen en volop voorzieningen.”

Dit neemt niet weg dat het voor ondernemers een spannende tijd is met volop uitdagingen. Er is momenteel veel in beweging. Ook de Nijkerkse economie heeft te maken met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne, stijgende kosten en verstoringen in de aanvoerketen. Ook is er in een aantal sectoren een tekort aan personeel.

De volgende monitor waarin u onder andere gegevens over banen, bedrijfssectoren, werk en inkomen en aandachtspunten vindt die van belang zijn voor een toekomstige evenwichtige economische groei staat gepland voor komend jaar, maar de verwachting is dat er waarschijnlijk een tussentijdse update zal worden gepubliceerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

economie nijkerk voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie