A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
16 juli 2022 12:07


Kent u een geschikte locatie voor het nieuwe asielzoekerscentrum?
Foto: Kent u een geschikte locatie voor het nieuwe asielzoekerscentrum?
Gemeentenieuws. Foto: Gemeente Barneveld

- Kent u een geschikte locatie voor het nieuwe asielzoekerscentrum? Vorige week heeft de gemeenteraad van Barneveld besloten dat er een asielzoekerscentrum (azc) in de gemeente mag komen voor de opvang van 300 asielzoekers. De periode waarin de gemeente asielzoekers wil opvangen is ten minste vijf jaar. Daarmee draagt Barneveld bij aan het oplossen van het grote landelijk tekort aan opvangplekken voor deze mensen. De gemeente verkent nu mogelijke locaties voor het azc. Daarbij wordt een aantal geschikte locaties in beeld gebracht.

Misschien kent u als inwoner of ondernemer ook kansrijke plekken, die de gemeente nog niet in beeld heeft. Het kan gaan om grond die gehuurd of gekocht kan worden, maar ook om leegstaande panden.
Weet u een geschikte plek, meldt u zich dan! De gemeente vindt het belangrijk om het kiezen van een locatie voor het azc zorgvuldig uit te voeren.
Daarom roept zij iedereen die goede suggesties heeft op, dit te melden via [email protected].

Voorwaarden locatie azc

Een locatie moet wel voldoen aan enkele voorwaarden. Om een volwaardig azc voor 300 personen te realiseren, hanteren de gemeente en het COA de volgende voorwaarden voor de locatie:

  • een terrein van voldoende omvang (circa 1 hectare);
  • in de nabijheid van voorzieningen en infrastructuur.

Bij het bepalen van de locatie spelen ook andere zaken mee, zoals:

  • ruimtelijke inpasbaarheid
  • beschikbaarheid
  • toekomstige ontwikkelingen
  • eigendom
  • multi-inzetbaarheid van de locatie

Planning

Tot 15 augustus kunt u mogelijk kansrijke plekken doorgeven aan de gemeente Barneveld. Daarna worden de aangedragen locaties getoetst aan de voorwaarden. Ook worden de voor- en nadelen onder elkaar gezet en tegen elkaar afgewogen. Zodra in beeld is wat de voorkeurslocatie is, start het gesprek met direct betrokken omwonenden. Vervolgens legt het college van burgemeester en wethouders de voorkeurslocatie ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor. De planning is dat de gemeenteraad in november een besluit neemt over de definitieve locatie.

Aanmelden van locaties

Kent u een stuk grond of een pand dat voldoet aan de eerdergenoemde voorwaarden? Meld dat dan via [email protected]. Geef hierbij uw telefoonnummer en mailadres door, zodat er eventueel contact met u opgenomen om meer details te vragen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld Nieuws 

barneveld voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie