A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
16 juli 2022 12:41


Doet u mee aan de actie ‘Geef warmte door’?
Foto: Doet u mee aan de actie ‘Geef warmte door’?
Geef warmte door. Foto: Diaconaal netwerk Barneveld

- De energiekosten zijn erg gestegen. Veel mensen hebben maandelijks (of aan het eind van het contractjaar bij de eindafrekening) een flink hogere energierekening dan in voorgaande jaren. Dat geldt vooral voor mensen die in oudere huizen wonen, die slecht geïsoleerd zijn. Deze huizen worden vaak bewoond door mensen met een lager inkomen. Maar de kosten voor gas en elektriciteit zijn voor mensen in slecht geïsoleerde huizen juist hoger. Dat kan hen in financiële problemen brengen.

Het Diaconaal Netwerk in de gemeente Barneveld heeft een actie op touw gezet om mensen met energie-armoede te helpen: ‘Geef warmte door’.
Heeft u wel een goed geïsoleerd huis en voldoende inkomen? Dan doen de diaconieën van de 15 aangesloten kerken een beroep op u.

Hoe werkt het?

Het Rijk heeft enkele maatregelen genomen om de energiearmoede tegen te gaan. Alle huishoudens krijgen een ‘vermindering energiebelasting’ van gemiddeld € 400. Maar niet iedereen heeft die compensatie nodig. Daarom zetten veel kerken in Nederland acties op om ‘niet nodige compensatie’ te doneren aan mensen met ‘energie-armoede’. U kunt (een deel van) het geld dan storten in een zogenaamd ‘warmtefonds’.
Hieruit ontvangen mensen met energie-armoede een bijdrage.
Het rekeningnummer is NL66ABNA 0468 4171 25 t.n.v. Diaconie van de Protestantse Gemeente Barneveld. Zet u dan bij de omschrijving: “Ik geef warmte door”.
Door de ANBI-status is uw gift aftrekbaar van de belasting. De actie loopt tot eind december. Tot die tijd is het mogelijk uw bijdrage te storten.

Hoe gaat het daarna verder?

Het totale bedrag uit dit fonds wordt aan het eind van het jaar verdeeld over het aantal gezinnen dat energie-armoede heeft. Dat zijn er ongeveer 1700. Het bedrag wordt onder verantwoordelijkheid van het Diaconaal Netwerk Barneveld en in overleg met de gemeente Barneveld door de Protestantse Gemeente Barneveld begin 2023 overgemaakt naar deze gezinnen. Gemaakte onkosten komen voor rekening van de deelnemende kerken.

Meer informatie over de actie vindt u op diaconaalnetwerk.nl.
Ook kunt u bellen met de heer Bonestroo van het Diaconaal Netwerk op het telefoonnummer 0342- 415111 of 06 - 51007645.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Huizen Nieuws 

voorthuizen voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie