A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
30 juli 2022 8:31


Orgelconcert Peter Eilander op orgel Grote Kerk Nijkerk
Foto: Orgelconcert Peter Eilander op orgel Grote Kerk Nijkerk
Peter Eilander. Foto: orgelnijkerk.nl

- Peter Eilander verzorgt het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Op dinsdag 2 augustus speelt hij een programma met koraalbewerkingen, twee werken van Bach en Frans-romantische muziek.

Na een inleidende koraalbewerking van Herman van Vliet speelt Peter Eilander de bekende 'Fuga in G' (Gigue) van Johann Sebastian Bach en het dramatische 'Choralvorspiel "Aus der Tiefe rufe ich"'. Hierna klinken onder meer de bekende 'Fanfare' van Jacques-Nicolas Lemmens, gevolgd door een 'Cantabilé' en een 'Finale'. Ook herdenkt Peter Eilander de Franse componist César Franck, die 200 jaar geleden geboren werd. Van hem speelt hij 'Andantino en Sol mineur' en 'Prière'.
Na het grootste 'Grand Choeur alla Handel' van Alexandre Guilmant sluit Peter Eilander af met een eigen koraalfinale. Alle details over het programma zijn te vinden op www.orgelnijkerk.nl.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop kunnen de luisteraars napraten en een kopje koffie of thee drinken in 't Gasthuus naast de kerk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

nijkerk voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie