Geschreven door A1 Mediagroep
18 september 2022 12:24

SDV Barneveld overklast door Swift
Swift overklast SDVB. Foto: SDVB

- In de eerste vijf minuten liet SDVB zich zien, maar tot een kans leidde dat niet. Het eerste gevaarlijke moment was een corner voor Swift, in de zevende minuut.

,,Wij waren vandaag op alle fronten de mindere”, vat Bart Schreuder de wedstrijd bij Swift kort samen.

SDVB kreeg de bal niet weg, maar uiteindelijk kon Van de Streek zich erover ontfermen. Een minuut later kreeg Swift een goede kans, maar opnieuw voorkwam Van de Streek een doelpunt. SDVB moest zich steeds meer beperken tot verdedigen. Dat deed het met verve, maar een voorsprong van de thuisploeg leek niet uit te kunnen blijven.

Rond het half uur verscheen SDVB echter een paar keer op de helft van de tegenstander. Dat leverde een vrije trap en een corner op. Een echte kans bleef uit en de bezoekers konden dan ook niet ontevreden zijn met een 0-0 ruststand. ,,Swift heeft een vaardige ploeg, met heel veel energie. Dit soort ploegen kom je vaker tegen in de vierde divisie en dan is het belangrijk dat je zelf ook kunt bijschakelen”, zegt Schreuder. Dat lukte niet.

Ook na rust liet SDVB zich voorin zien, maar in de 53e minuut scoorde Swift toch de openingstreffer. Bas Buimer werd in de diepte aangespeeld en schoot onberispelijk binnen. Twaalf minuten later zette Swift ook de 2-0 op het bord, in de persoon van Carlos Groen, en leek de wedstrijd gespeeld. Direct daarna kreeg de thuisploeg bijna een vrije doortocht naar de derde treffer, maar daar werkte Van de Streek niet aan mee. Door attent uitkomen was hij op tijd bij de bal.

Tien minuten voor tijd hadden de Barnevelders de wedstrijd weer spannend kunnen maken. Een goede actie van Cem ter Burg bracht hem vlak voor de keeper. Deze keerde het schot van Ter Burg, die geen hoek koos. In de rebound kreeg ook Rob Knul de bal er niet in. Een paar minuten later leed SDVB balverlies op eigen helft en kon Bas Maljaars eenvoudig tekenen voor de 3-0. Toen scheidsrechter Prick, uit Maastricht, affloot was er maar één conclusie mogelijk. ,,Swift heeft verdiend gewonnen.” Volgens Schreuder kan SDVB zich door dit soort wedstrijden wel ontwikkelen. ,,Door vaker wedstrijden te spelen met deze weerstand en keihard te trainen, zijn we in de toekomst beter bestand tegen dit soort tegenstanders.”