A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
1 december 2022 19:25


De gemeente Nijkerk wil uitbuiting uitbannen
Foto: De gemeente Nijkerk wil uitbuiting uitbannen
gemeente Nijkerk. Foto: A1 Mediagroep

- De gemeente Nijkerk heeft een Plan van aanpak mensenhandel opgesteld met de titel: Uitbannen van uitbuiting. In dit plan staat beschreven hoe de gemeente Nijkerk mensenhandel tegengaat, maar ook hoe ze de aanpak de komende jaren wil optimaliseren. Mensenhandel wordt in het dagelijks taalgebruik ook uitbuiting genoemd. Het gaat om het werven, vervoeren, overbrengen, opnemen of huisvesten van een persoon, met gebruik van dwang en met het doel die persoon uit te buiten. Mensenhandel kan verschillende vormen aannemen. Het kan gaan om seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting of criminele uitbuiting. Ook in de gemeente Nijkerk zijn hiervan signalen bekend.

Burgemeester Renkema: “Mensenhandel is een vorm van ondermijning, waar we stevig tegen optreden. Het bedreigt onze veiligheid en onze openbare orde. Daarnaast brengt mensenhandel slachtoffers met zich mee, voor wie de gevolgen van uitbuiting soms nog jaren voelbaar zijn. We willen dit tegengaan met alle mogelijkheden die er bestaan. Met dit plan hopen we de komende periode vooruit te kunnen. Zo kunnen we mensenhandel nóg steviger aanpakken en voortbouwen op de basis die er al is.”

Meld Misdaad Anoniem

De gemeente wil onder andere de preventie versterken door inwoners en medewerkers goed te informeren. Ook zet de gemeente in op een verbeterde signalering van mensenhandel, onder andere door heldere meldroutes voor inwoners en medewerkers. Meld Misdaad Anoniem is hier een belangrijk meldpunt voor. Een melding kan gedaan worden via de website meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800 - 7000. Verder wil de gemeente de aanpak van daders van mensenhandel frustreren door barrières op te werpen en in te zetten op handhaving. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld panden met gevaar voor de openbare orde en veiligheid tijdelijk sluiten.

Met het plan van aanpak voldoet de gemeente aan de landelijke opgave om in 2022 een aanpak tegen mensenhandel te hebben. De gemeente geeft aan dat er al is gestart met de uitvoering van het plan.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best  Nijkerk Politiek 

politiek nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie