A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Patrick Kelderman
19 januari 2023 17:57


Meander Medisch Centrum organiseert webinar over kanker
Foto: Meander Medisch Centrum organiseert webinar over kanker
Meander Medisch Centrum. Foto: Meander MC

- Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Daarom organiseert Meander Medisch Centrum op donderdag 2 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar voor patiënten met kanker, hun naasten en andere geïnteresseerden. Het thema van het webinar is 'Wat is kanker? Kanker eenvoudig uitgelegd'. Artsen van Meander en het UMC Utrecht gaan onder meer in op vragen als 'wat is kanker nu eigenlijk?', 'welke beeldvormende onderzoeken en behandelingen zijn mogelijk?', 'wat is bestraling?' en 'welke medicijnen kun je krijgen?'.

Verschillende specialisten komen aan het woord tijdens het webinar. Klinisch patholoog Rieneke Britstra zal ingaan op de vraag wat kanker nu eigenlijk is. Radioloog Matthijs Vermeulen vertelt vervolgens iets over beeldvormende onderzoeken bij kanker. Zo komen meerdere soorten scans aan bod. Radiotherapeut-oncoloog Martijn Intven gaat in op bestraling bij kanker. En internist-oncoloog Jara Baas vertelt over de verschillende medicijnen bij kanker.

Tijdens het webinar kunnen mensen vragen stellen via de chat. Inschrijven en het webinar volgen kan via www.topwebinar.nl/live/meander. Het webinar is na afloop terug te kijken via de website van Meander www.meandermc.nl/oncologie.

Oncologie in Meander

Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker, kunnen patiënten in Meander terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werken verschillende specialisten en medewerkers samen om patiënten de beste zorg te kunnen geven. Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen maken de specialisten samen met de patiënt en de zorg wordt aangepast op de wensen en behoeften. Naast het bieden van een hoge kwaliteit van oncologische zorg, staat luisteren naar de wensen van patiënten voorop.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best  Utrecht Nieuws 

voorpagina hoogland nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie