Geschreven door A1 Mediagroep
5 februari 2023 9:57

Sparta Nijkerk VR1 wint, maar maakt het zich onnodig moeilijk
. Foto:

- In de thuiswedstrijd tegen het Haarlemse DSS VR2 kwam Sparta Nijkerk op een 4-0 voorsprong. DSS knokte zich terug naar 4-3, maar verder lieten de Spartanen het niet komen.

Leeuwin van de Week Fem van Dasler verrichtte de toss en mocht de aftrap nemen. Na het officiële fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Slaghekke werd het eerste speldenprikje uitgedeeld door DSS, maar de inzet was niet hard genoeg om de doellijn te passeren. Sparta Nijkerk, dat verzwakt aan de aftrap verscheen door schorsingen, blesures en ziekte, nam vervolgens het initiatief en Ilse van Walsem zorgde in de 10e minuut met een lob over de keepster voor de 1-0. Een kleine 10 minuten later zorgde Willemieke Stitselaar met een van richting veranderd schot voor de 2-0. DSS had niet veel in te brengen en de score had zeker met een paar grote kansen ruim uitgebouwd kunnen worden. Pas in blessuretijd werd het 3-0 door opnieuw Ilse van Walsem op aangeven van Charlotte van Leeuwen.

Geen vuiltje aan de lucht zo leek het, zeker na de snelle 4-0 van Mareine Koole, die fraai raak schoot in de 53e minuut. Maar het goede spel van de eerste helft kreeg helaas geen vervolg in het tweede bedrijf. DSS scoorde de 4-1 en bracht nog een sterke speelster die het de Spartanen nog behoorlijk lastig maakte. Een ongelukkige handsbal leverde DSS in de 83e minuut een strafschop op, die net niet door Heidi Beerthuijzen kon worden gestopt. DSS begon er geloof in te krijgen en ging op jacht naar meer. De scheidsrechter besloot er, door de wissels en enkele blessurebehandelingen, 10 minuten bij aan te plakken. In deze extra tijd wist DSS de aansluitingstreffer nog te maken. Zo werd het 4-3 en kon Sparta Nijkerk weer 3 punten toevoegen en een plekje stijgen op de ranglijst.

Volgende week zaterdag 11 februari gaan de Spartanen op bezoek bij ’t Gooi VR1 in Hilversum.