A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Willie van Kooij
24 maart 2023 18:30


Mattheus Passie door Musica Extrema in de Sint Jozefparochie
Foto: Mattheus Passie door Musica Extrema in de Sint Jozefparochie
De cast. Foto: -

- Eén van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, de passie van Jezus Christus komt 31 maart naar de Sint Jozefparochie in Achterveld. ‘Passie' komt van het Latijnse woord ‘passio’ De passie zoals beschreven in het Nieuwe Testament is onderverdeeld in een reeks verhalen vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt de rol van verteller op zich. De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospel scene.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij onder meer De Nederlandse Opera.

Vrijwilligers van Theater de tuin uit Leusden gaan deze productie ondersteunen. Meer informatie is te vinden op de website www.theaterdetuin.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Leusden Nieuws 

kerk voorpagina nieuws theater achterveld vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie