Geschreven door Tijmen van Ginkel
26 maart 2023 8:06

100e doelpunt van Rob Knul levert SDVB drie punten op.
. Foto:

- “Een echte spitsen goal.”, aldus Rob Knul. In de 81e minuut stond hij precies op de goede plek om, uit een corner, de beslissende 1-0 binnen te knallen. Het leverde drie hele belangrijke bonuspunten op tegen de nummer 2, Genemuiden.

Door het gemis van een aantal vaste waarden, begon Bart Schreuder met een wel heel jong team. Keeper Ruben van de Streek is 24, de rest mag nog meedoen met JO-23 of jonger. En dat tegen Genemuiden. Het team dat twee weken geleden de periodetitel pakte en al zeker is van de nacompetitie.

SDVB begon met fris voetbal en kreeg kansjes, maar Bart Schreuder raakte toch behoorlijk gefrustreerd: "Wij schieten twaalf keer op de goal en ik denk dat de keeper maar één keer hoefde te duiken. De rest waren rollertjes en geblokte schoten.".

Zo ging de eerste helft voort. SDVB de bovenliggende partij, maar slordig in de afronding. Achterin stond het intussen als een huis. Genemuiden creëerde nul kansen.

In de tweede helft ging het nog even zo door. Pas in de 55e minuut kon de ploeg uit tapijtstad de eerste echte kans laten optekenen.
Bij een doorbraak door het midden was keeper Ruben van de Streek net op tijd.

Het werd tijd voor vers bloed. Cem ter Burg en Rob Knul vervingen de moegestreden Thimo Vink en Levi Smit.

In de 68e minuut dacht Genemuiden op voorsprong te komen. Uit een corner werd hard binnen gekopt, maar Timo Schefczyk stond precies op de goede plek en kopte de bal van de lijn. Plotseling werd het een hele open wedstrijd. Genemuiden dacht er nog listig een driepunter uit te slepen en SDVB vocht voor haar leven. Leuke kansen over en weer.

Het geluk was nu eens een keer aan de Barneveldse zijde. Een corner voor SDVB:

"Een verdediger bij de eerste paal raakte hem verkeerd, waardoor de bal via de paal en de keeper een beetje dood stuiterde vlak voor de doellijn en ik was net iets eerder dan de verdediger om hem binnen te schieten. Het is eigenlijk een echte spitsen goal.", glunderde Rob Knul. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De uitbundigheid na de wedstrijd was dan ook gericht op Rob Knul.

De spits kampt met knie problemen, maar wil er toch alles aan doen, om nog van waarde te zijn voor zijn team en scoorde nu dus eindelijk zijn honderdste competitie doelpunt. (waarvan 73 voor SDVB) Rob: "Ik vind het heel lekker dat die honderdste nu gevallen is, maar het zal nog mooier zijn als we er in blijven. Dat is nog meer waard dan 100 goals. Het is me in mijn carrière hier al twee keer gebeurd dat we er na 1 seizoen weer uit liggen. Dat moeten we nu voorkomen."

Trainer Bart Schreuder was natuurlijk blij met de punten, maar: "Het was frustrerend dat we niet eerder de trekker overhalen.

Zij creëren niks en komen dan plotseling bijna op voorsprong. Ja, het zijn bonuspunten, maar we moeten uiteindelijk die bonuspunten ook gaan pakken, want concurrenten doen dat ook. Het is wel heel welkom natuurlijk. We moeten aan het eind 4 ploegen onder ons houden. We kunnen wel blijven rekenen, maar we moeten onze wedstrijden winnen."

Rekenen, dat doen wij wel. Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan. SDVB staat nu 13e met 3 punten achterstand op CSV Apeldoorn.
De groep concurrenten is gegroeid, nu Apeldoorn en Buitenpost ook in de buurt van de rode streep zijn gekomen.

SDVB kan zich opmaken voor een spannende slotfase.

Opstelling: Ruben van de Streek(k), Maikel Jansen, Timo Schefczyk, Finn Kluiver, Kevin Greeven, Stijn van Wolfswinkel, Shan Biwott, Roy Bronkhorst, Rico Kuijt, .Levi Smit(60. Rob Knul), Thimo Vink(60.Cem ter Burg),

Scheidsrechter: G.H.A. Stevens uit Hamont-Achel (B) Met de assistenten Leussink en Klaassen