Geschreven door Ari-jan van de Bunt
20 mei 2023 19:03

NSC wint van Monnickendam
NSC klopt Monnickendam. Foto: Twitter - Jari Vedder

- NSC heeft goede zaken gedaan door met 0-2 te winnen uit in Monnickendam, dezelfde uitslag als NSC behaalde op 28 Januari.

Lang leek het echter een slechte middag te gaan worden voor NSC. Na een voortvarend 1e kwartier gooide Monnickendam alle schroom van zich af en reeg de ene kans aan de andere. Met veel inzet en goed keeperswerk wist NSC het doel echter schoon te houden. 0-0 was de ruststand, maar dat er in de 2e helft uit een ander vaatje getapt moest worden was overduidelijk. Het is onbekend wat trainer van der Geest in de rust tegen het elftal gezegd heeft, maar na de rust had NSC het geloof in eigen kunnen weer teruggevonden. NSC liet goed voetbal zien, maar het doelpunt liet toch nog lang op zich wachten. In de 74e minuut maakte Armando van Breda de openingstreffer voor de blauw-gelen en in de 85e minuut gooide Youri Blom definitief de deur dicht; 0-2. Dit was tevens de eindstand. NSC klimt door de winst naar plek 6, iets wat halverwege dit seizoen schier onmogelijk leek.

Volgende week wacht de zware wedstrijd tegen roda '46. Bij winst lonkt plaats 4....(!)