A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jan Steven Eilander
27 mei 2023 18:42


Zwaar benadeeld Sparta stapt naar tuchtcommissie
Foto: Zwaar benadeeld Sparta stapt naar tuchtcommissie
Sparta Nijkerk stapt naar tuchtcommissie vanwege laakbaar gedrag tijdens BVV Barendrecht - GVVV. Foto: Alwin van de Water

- De druiven waren zuur voor Sparta Nijkerk, zaterdagmidddag rond 16:30. De ploeg moest winnen in Staphorst om de periodetitel in de Derde divisie veilig te stellen. De periodetitel die recht geeft op promotie-degradatieduels om een plek op het hoogste amateurniveau; de Tweede divisie.

Waar Sparta er niet in slaagde te winnen; de ploeg bleef steken op 1-1, leken de uitslagen op andere velden gunstig uit te pakken. Alle concurrenten verloren ook punten en de periodetitel leek binnen. Alleen in Barendrecht moesten nog ruim 5 minuten gevoetbald worden tussen de plaatselijke BVV en GVVV. Tussenstand 3-1; goed voor Sparta.

Maar op "miraculeuze" wijze boog GVVV de achterstand om in een 3-4 overwinning. 3 doelpunten in 5 minuten en al heel snel werd duidelijk hoe dit kon gebeuren.Door te verliezen van GVVV kreeg Barendrecht alsnog de 2e periode in handen en daarmee nacompetitie-voetbal. Al snel verschenen op Twitter filmpjes van doelpunten die duidelijk maakten op welke overduidelijke manier Barendrecht GVVV aan de zege hielp. Sparta-trainer Eric Speelziek is boos: "het was een verbijsterende ervaring, ik kreeg zelfs appjes van spelers van GVVV die achteraf boos waren".

Maar de Nijkerkers laten het er niet bij zitten. In 2018 flikte HSV Heilloo exact hetzelfde kunstje waardoor het dacht nacompetitie te mogen gaan spelen voor promotie naar de 1e klasse. Toen diende Kolping boys protest in en de tuchtcommissie in Zeist handelde daadkrachtig. HSV werd gestraft en uit de nacompetitie gehaald; de plek ging alsnog naar Kolping boys. Sparta mag dus nog even hopen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barendrecht  Nijkerk  Staphorst  Zeist Sport 

sport nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie