A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jan Steven Eilander
27 mei 2023 21:29


Bedrog van Barendrecht is KNVB niet ontgaan
Foto: Bedrog van Barendrecht is KNVB niet ontgaan
Bedrog Barendrecht is KNVB niet ontgaan. Foto: Twitter

- Sparta Nijkerk lijkt nacompetitie om promotie naar de Tweede divisie mis te lopen door competitievervalsing in Barendrecht. Daar verloor de plaatselijke BVV zaterdagmiddag overduidelijk met opzet van GVVV (van 3-1 naar 3-4 in 5 minuten).

Omdat Barendrecht met deze nederlaag alsnog een periodetitel overneemt van datzelfde GVVV mag het nu gaan strijden om een plek in de Tweede divisie.

Inmiddels stapelt het "bewijs" voor competitievervalsing zich echter op en moet Barendrecht vrezen dat de KNVB de club zodanig straft dat het seizoenstoetje alsnog door de neus van de Rijnmonders geboord wordt. Eerder waren er al filmpjes op Twitter die niets aan duidelijkheid overlieten. Nu is het GVVV-trainer Gery Vink die in De Gelderlander laat optekenen: "toen kwam de trainer van Barendrecht (Leen van Steensel) acht minuten voor tijd naar me toe en zei dat zijn ploeg gebaat was bij een nederlaag.. Tja, toen gaven ons ineens vrije doorgang en kon Byron Burgering nog drie keer scoren".

Kop van de Gelderlander Foto:

Tegelijk is dit alles de KNVB niet ontgaan. Competitieleider Timo Reesink heeft Sparta Nijkerk laten weten "dat zij vooral protest bij de aanklager in moeten dienen". De Nijkerkers hebben dit direct gedaan en er mag op zeer korte termijn een beslissing verwacht worden van de voetbalbond.

Mocht de KNVB inderdaad een straf geven aan Barendrecht dan is het niet automatisch Sparta dat alsnog de nacompetitie in gaat. Dit hangt af van de maatregel die de bond neemt. Op de Ebbenhorst zal met spanning gekeken worden naar de telefoon de komende dagen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barendrecht  Nijkerk Nieuws 

nijkerk voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie