A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jan Steven Eilander
29 mei 2023 10:32


KNVB start onderzoek naar bewust verloren wedstrijd door BVV Barendrecht
Foto: KNVB start onderzoek naar bewust verloren wedstrijd door BVV Barendrecht
KNVB. Foto: KNVB

- Mede naar aanleiding van protest van het gedupeerde Sparta Nijkerk is de KNVB een onderzoek gestart naar de wedstrijd BVV Barendrecht - GVVV. Barendrecht gaf in de laatste 5 minuten overduidelijk een 3-1 voorsprong weg en verloor met 3-4. Een nederlaag die er gek genoeg voor zorgde dat niet Sparta Nijkerk, maar BVV Barendrecht nacompetitie mag gaan spelen om promotie naar de Tweede divisie.

De bewuste nederlaag werd breed uitgemeten in kranten en ook sites als vi.nl en Voetbalzone besteden aandacht aan de vreemde gang van zaken. De KNVB is overduidelijk niet blij met de handelwijze van Barendrecht en heeft betrokken clubs en scheidsrechters om opheldering gevraagd.

Speculeren over gevolgen

Mocht de KNVB Barendrecht straffen met puntenaftrek, zoals een aantal jaren geleden met HSV Heiloo gebeurde in een alleszins vergelijkbare situatie, dan kon Stedoco wel eens de lachende derde zijn en de plek van Barendrecht in de nacompetitie overnemen. Hoewel men bij Sparta wel enige genoegdoening zou vinden in het feit dat "bedrieger" Barendrecht in ieder geval uit de strijd om promotie gehaald worden.

Een ander scenario is wellicht dat het resultaat van Barendrecht - GVVV geschrapt wordt en beide teams geen punten krijgen voor de wedstrijd. Dan zou Sparta alsnog de derde periode pakken en later deze week al aan de bak mogen tegen TEC uit Tiel. Een derde denkbare optie is dat Barendrecht voor straf simpelweg uit de nacompetitie gehaald wordt zonder vervanger. In dat geval is de ploeg uit Tiel lachende derde en kan zij zich opmaken voor de 2e ronde van de nacompetitie.

Huiswerk voor de KNVB

Het lijkt hoe dan ook onvermijdelijk dat de KNVB ingrijpt en dat Barendrecht deelname aan de nacompetitie kan vergeten. Tegelijk heeft de KNVB huiswerk te doen: de regels zouden zodanig aangepast moeten worden dat het nooit aantrekkelijk is om een wedstrijd te verliezen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barendrecht  Best  Heiloo  Nijkerk  Tiel Sport 

sport nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie