A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Alexander Valkhof
2 juni 2023 19:59


Omwonenden geïnformeerd over huisvesting tijdelijke werknemers
Foto: Omwonenden geïnformeerd over huisvesting tijdelijke werknemers
Voorthuizen. Foto: A1 Mediagroep

- Aan de zuidzijde van Voorthuizen is gemeente Barneveld bezig met planvorming voor het te ontwikkelen woonwerklandschap. Dit gebied wordt begrensd door de Baron van Nagellstraat, Verbindingsweg en Hoofdstraat. Vooruitlopend op het in ontwikkeling zijnde woonwerklandschap heeft de gemeente het voornemen mee te werken aan een nieuw te bouwen woongebouw met 24 eenheden waar maximaal 96 tijdelijke werknemers kunnen worden gehuisvest. Dit zal worden gerealiseerd op een perceel in eigendom van de gemeente. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd en uitgenodigd voor een informatieavond.

Binnen de gemeente Barneveld zijn veel internationale tijdelijke werknemers actief in verschillende sectoren. Deze groep werknemers levert een belangrijke bijdrage aan de lokale en regionale economie en woont veelal ook in onze gemeente, maar adequate huisvesting is veelal nog niet goed geregeld. Vaak wonen deze werknemers op plekken die daar niet voor zijn bedoeld, zoals op vakantieparken.

Passende huisvesting

De gemeente vindt het belangrijk dat de huisvesting voor tijdelijke werknemers past in de samenleving en bij de huisvestingsvraag van die groep. Het college heeft eerder ingestemd met het verkennen van deze huisvesting in het woonwerklandschap op gemeentegrond en met het versnellen van deze ontwikkeling in verband met schaarste aan huisvesting voor de groep.

Ontwikkelaar

De huisvesting voor deze tijdelijke werknemers is het eerste project van dat gebied, vooruitlopend op de toekomstige invulling van het woonwerklandschap. De realisatie van de huisvesting is in handen van een deskundige, ervaren ontwikkelaar als het gaat om huisvesting van tijdelijke werknemers. Deze ontwikkelaar zal ook voor het onderhoud, beheer en toezicht verantwoordelijk blijven.

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, zal een aanvraag voor een (tijdelijke) omgevingsvergunning worden ingediend. Daarvoor willen de gemeente en de ontwikkelaar met de direct omwonenden/betrokkenen in gesprek over dit plan. Hiervoor hebben zij inmiddels een uitnodiging ontvangen voor een informatieavond.

Meer informatie is te vinden op www.barneveld.nl/huisvestingwerknemers

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld Nieuws 

arbeidsmigranten voorthuizen voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie