A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Tijmen van Ginkel
6 juni 2023 14:44


Bart Schreuder tot ziens!
Foto: Bart Schreuder tot ziens!
. Foto: Site SDVB

- Het interview met Bart Schreuder aan het einde van het seizoen 2022- 2023 heeft plotseling een heel andere lading gekregen. Want Bart gaat ons verlaten. Maar, “Ik ben er vrij zeker van dat ik ooit een keer terug kom bij SDVB. Bijvoorbeeld in de TC of zo. Daarom zeg ik, tot ziens.”

Een bijdrage van Tijmen van Ginkel (SDVB)

Bart heeft 3 seizoenen bij SDVB gewerkt als hoofdtrainer. Er was nog een doorlopend contract, maar het avontuur lokt. Bart gaat met zijn broer Alfred mee naar Al-Ain in Abu Dhabi. Maar het zijn 3 onvergetelijke seizoenen geworden bij zijn thuisclub:

Het was een hele enerverende tijd. Eerst de Corona lockdowns. Daar hebben we de basis gelegd voor de latere successen. Daar hebben we de selectie naar onze hand kunnen zetten. Waar iedereen stil viel, zijn wij het hele seizoen doorgegaan met trainen. Soms zelfs hebben we het veld in 9 vakken verdeeld, waarbij de spelers een tegen een trainden en steeds wisselden. Daar hebben we later de vruchten van geplukt. We zijn continu bezig geweest met fitheid en het beïnvloeden van de jongens. Dat is heel belangrijk geweest.

En dan zo’n tweede seizoen. We hebben toen echt het maximale uit de groep gehaald.

De promotie is een bovenmatige prestatie. Je komt bovenaan te staan en verliest dan met 6-0 van SVI. Tenslotte ga je in de nacompetitie door via penalty’s en speel je een prachtige finale. Dat is fantastisch gelopen.

Het afgelopen seizoen was weer heel bijzonder. Natuurlijk was er de klap dat Sil wegviel met een zware blessure. Daar is Finn toen voor gekomen. We moesten wennen aan het niveau. We moesten stappen maken. Dat is één ding, maar dan moet je ook resultaten gaan halen. We wisten dat het een moeilijke klus zou worden. Maar vanaf het begin heeft deze groep er in geloofd.

De vierde wedstrijd, uit bij Swift. Toen werden we weggeblazen. We kwamen tekort op alle fronten. Dan denk je wel even oef. Maar dat is gekanteld. Ik zag constante groei.

Er was veel discipline. We hebben spelers echt wakker geschud. De jongens hebben dat heel goed opgepakt. Dat vind ik heel knap. En dan was het nog vaak net niet. We kregen regelmatig te weinig. Zoals bijvoorbeeld tegen Buitenpost, of tegen Deto.

We hebben een fantastisch trainingskamp gehad. Ergens rond die tijd heb ik in de businessclub gezegd: Als wij aan het einde van het seizoen ons niet hebben ontwikkeld en niet beter zijn geworden, dan mag je mij daar op aanspreken.

En toen kwam Huizen uit. De eerste wedstrijd na de winterstop.

We verloren daar op een frustrerende manier die mij boos en teleurgesteld maakte.

Daarna ging het de goede kant op. We hadden tijd nodig om als team naar het niveau te groeien. Dat is gelukt.

Het was dit seizoen een bijzondere groep. Steeds bezig met beter worden. Daarin hebben ze elkaar aangestoken. Deze jongens zijn veel bezig met voeding, niet drinken, sportschool etc. Je hebt een hoop spelers die een enorme mentaliteitsverandering hebben doorgemaakt.

Het is een topsportgroep. We hebben echt sprongen gemaakt. Als je dit elftal laat spelen tegen het elftal van vorig seizoen, dan zijn het niet perse allemaal betere voetballers, maar ik denk dat je dat elftal echt zou overlopen. Zoveel hoger tempo kunnen we nu spelen en dat is fitheid. Zo leuk om daar deel van uit te maken.

We hebben dit gedaan met een staf vol liefhebbers. Waarvoor niet snel iets teveel is. Waar we dingen voor elkaar oppakken. Dat is echt belangrijk. Wij zijn allemaal voetbaldieren.

Wat voor mij bij SDVB uitzonderlijk mooi is geweest, is dat mijn ouders dit hebben kunnen meemaken. En dat ik ’s ochtends om half negen op het fietsje al bij de club kon zijn om, samen met mijn vrouw Sam, de kinderen Lev en Jop te zien voetballen.

Het is natuurlijk ook mooi dat SDVB de club is waar ik zelf uit de jeugd kom.

Ik denk dat de kans vrij groot is dat ik ooit nog een keer terugkeer bij SDVB.

Alleen weet ik niet in welke hoedanigheid. Daarom zeg ik: SDVB bedankt en TOT ZIENS.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Huizen Sport 

sport barneveld voetbal voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie