Het nieuwe gemeentehuis van Nijkerk.  Foto: Gemeente Nijkerk/Van Bokhorst architecten

Het nieuwe gemeentehuis van Nijkerk. Foto: Gemeente Nijkerk/Van Bokhorst architecten

NIJKERK - Het nieuwe gemeentehuis van Nijkerk gaat twee miljoen minder kosten dan aanvankelijk gedacht. Dat staat in het definitieve plan dat het college van B en W heeft opgesteld. De totale kosten komen nu uit op 12,2 miljoen euro. Het is de bedoeling dat het nieuwe pand aan de Van 't Hoffstraat in het tweede kwartaal van 2023 opent.

Wethouder Wim Oosterwijk is tevreden met het plan, waarin rekening is gehouden met wensen vanuit de gemeenteraad. Die had gevraagd om versobering om zo kosten te besparen. Ook zegt de wethouder dat het gebouw goed toegankelijk wordt voor inwoners en gastvrijheid uitstraalt.

Flexibele werkplekken

De raadszaal komt op de eerste verdieping. Een multifunctionele ruimte op dezelfde verdieping wordt overdag gebruikt als samenwerk- en ontmoetingsplek voor ambtenaren. 's Avonds is de plek beschikbaar als commissieruimte. De gemeente zet in op flexibele werkplekken. Mede door de coronacrisis blijkt daar meer vraag naar te zijn onder de ambtenaren.

De wethouder vertelt dat de coronasituatie er ook voor zorgt dat bouwkosten hoger uit kunnen vallen. "We zien dat er schaarste is, maar hebben daar al rekening mee gehouden met de kosten."

Hij verwacht dat het lastig wordt een aannemer te vinden. De gemeente moet vanwege de hoge kosten Europees aanbesteden, maar de wethouder hoopt 'dat we een aannemer vinden die een relatie heeft tot de regio'.

Het is de bedoeling dat de aannemer komend voorjaar aan de slag gaat. Mits de gemeenteraad eind januari goedkeuring geeft aan het pan.

Deel dit artikel