Mensen gebruiken de kaart om bij lokale ondernemers te kopen. Foto: Omroep Gelderland

Mensen gebruiken de kaart om bij lokale ondernemers te kopen. Foto: Omroep Gelderland

BARNEVELD - De dag voor kerst is traditiegetrouw de dag om de laatste verse ingrediƫnten voor het kerstdiner te halen. Maar door corona gelden er beperkingen, zoals een maximaal aantal mensen in de winkel. De vrees is dat klanten de kleine ondernemer overslaan. In veel steden is daarom de lokale cadeaupas ontstaan: een initiatief om de lokale bakker, slager of groenteman te ondersteunen. In Barneveld werkt het goed.

Vorig jaar is de Barneveldse cadeaupas uitgekomen. En sindsdien zijn er maar liefst 9000 van verkocht. Met de pas kan betaald worden bij de lokale winkels. "Een uitkomst", vindt Simone Goele van de Barneveldse Middenstands Vereniging. "Onze cadeaukaart is een groot succes. Er zijn al 120 winkels, horecagelegenheden en andere bedrijven bij aangesloten en dat worden er nog steeds meer. Het grote voordeel is dat de mensen door die kaart bij de lokale ondernemer blijven kopen. Die heeft tijdens een lockdown echt een duwtje in de rug nodig."

Bekijk hier hoe de cadeaupas werkt:

[video:7498827]

Niet alleen Barneveld heeft een cadeaupas, ook steden als Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Culemborg en Zevenaar hebben hun eigen lokale pas.

Deel dit artikel