Glasvezel

Glasvezel

NIJKERKERVEEN - Drie vertegenwoordigers van Nijkerkerveen en glasvezel leverancier Delta slaan de handen in een om Nijkerkerveen en Holkerveen van glasvezel te kunnen voorzien. De vertegenwoordigers verklaren dat deze moderne verbinding de kernen toekomstbestendig zullen maken en goed internet mag niet alleen voorbehouden zijn aan de grotere dorpen en steden. Wanneer er voldoende aanmeldingen zijn, kan de aanleg kostenloos van start gaan.

Goed internet

Voor veel inwoners is en wordt het steeds belangrijker dat men goed internet heeft. Daarom is het belangrijk dat er glasvezel wordt aangelegd: via glasvezel is niet alleen het downloaden razendsnel, ook het uploaden gaat als een speer. Wanneer er foto’s of video’s verstuurd moeten worden, is dat met glasvezel een kwestie van seconden. Veel jongeren gamen online en hebben daarvoor snel internet nodig. En met het thuiswerken van tegenwoordig is een video-verbinding de normaalste zaak. Zonder glasvezel loopt dat nu erg vaak vast: of de videoverbinding werkt niet meer goed, of de verbinding van de games hapert.

Open netwerk

Leverancier Delta legt het netwerk aan, maar er zijn meerdere providers beschikbaar om een abonnement bij af te sluiten, in diverse prijs categorieën. De combinatie met vaste telefonie en diverse TV abonnementen behoort ook tot de mogelijkheden.

De aanleg

Op 27 december waren er nog 76 huishoudens nodig om de aanleg te realiseren. Aanmelden kan tot 9 februari via www.gunhetveenglasvezel.nl

Deel dit artikel