Artistiek directeur Maite van Dijk tijdens het protest. Foto: Omroep Gelderland

Artistiek directeur Maite van Dijk tijdens het protest. Foto: Omroep Gelderland

GORSSEL - Het Museum More in Gorssel heeft op last van de gemeente de bezoekers weggestuurd. Het museum voor moderne kunst opende tijdelijk de deuren uit protest tegen het huidige coronabeleid. "Het is een duidelijk signaal."

"Het was een hartstikke leuk half uur", zegt artistiek directeur Maite van Dijk na de sluiting tegen Omroep Gelderland. "Mensen waren enthousiast en we hebben veel steun gekregen. Zowel fysiek van bezoekers als online. Die steun is belangrijk voor ons. Ik denk dat het een duidelijk signaal is. Het is voor heel veel mensen heel belangrijk dat we zo snel mogelijk weer open gaan."

Zie ook: Handhavers grijpen in: eerste museumbezoekers naar buiten gebonjourd

"De sluiting is in goed overleg verlopen", voegt Van Dijk toe. "Ik hoop dat we volgende week weer iedereen mogen ontvangen."

'We kunnen niet zonder'

Bezoekers zijn teleurgesteld over de sluiting. "Jammer", zegt een vrouw. "Het is een ludieke actie. Daarnaast kun je in dit soort musea mensen op afstand houden. Wat is het verschil met een supermarkt binnengaan? In de Jumbo sta je dichter op elkaar. Musea deden het juist zo goed met de maatregelen. Daarbij is cultuur ook voeding en inspiratie. We kunnen niet zonder."

"Het is van de zotte", reageert een andere bezoeker. "Allerlei groepen mogen actie voeren en bij de kunst wordt er wel gehandhaafd."

Zie ook: 'We worden in een wurggreep gehouden', Theater Orpheus laat toch geen bezoekers binnen

Deel dit artikel