Schoolhockey MHC Barneveld

Schoolhockey MHC Barneveld

BARNEVELD - Op woensdag 11 mei hield Mixed Hockey Club Barneveld de 25e editie van het Orthodontie Barneveld Schoolhockey toernooi. Aan het zilveren jubileum werd door een record aantal teams deelgenomen. Maar liefst 47 teams uit groepen 4 tot en met 8 en ruim 450 kinderen speelden in diverse poules hun wedstrijden.

's Middags werd er voor de groepen 4 tot en met 6 gestart met een clinic waarna de wedstrijden plaatsvonden. In de avonduren speelden de groepen 7 en 8 op halve velden, nadat ook zij een korte clinic om de basisvaardigheden aan te leren, hadden gekregen. ,,Na het toernooi in 2019, konden wij dit nu weer voor het eerst oppakken. Maar zoveel aanmeldingen en enthousiasme hadden wij niet verwacht. Het toernooi is in al die jaren ook wel een begrip geworden, ook binnen de club. Want zonder de ruim 70 vrijwilligers hadden we dit niet op deze wijze kunnen organiseren. We zijn enorm trots op het resultaat.'', aldus Robert van Lemel, die met Afranina Oostendarp en Marieke Muuse de organisatie vormde. ,,Het was geweldig met hoeveel plezier de kinderen samen aan het sporten zijn en leuk dat ze op deze wijze kennis kunnen maken met hockey, onze club en de geheel nieuwe accommodatie. De laatste keer, drie jaar geleden, maakten we nog gebruik van ons oude clubhuis.''

De organisatie richtte zich dit keer ook op de oudere groepen 7 en 8 met een avonddeel en niet zonder succes. Ook hier was de enthousiasme groot. Er werd soms tot in de laatste minuut gestreden om de eerste plek maar voor alle kinderen lag er mooi een herinneringsmedaille klaar.

Deel dit artikel