Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Tientallen mensen stonden klaar voor 'de knal'. Foto: Omroep Gelderland
De elektriciteitscentrale die naar de grond wordt gebracht. Foto: Omroep Gelderland

De elektriciteitscentrale die naar de grond wordt gebracht. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Het opblazen van de elektriciteitscentrale van Engie in Nijmegen gaat donderdagavond niet door. Er staat te weinig wind, waardoor het stof te veel zou blijven hangen.

In eerste instantie zou het pand gesloopt worden - met explosieven - tussen 20.00 en 22.00 uur. Maar de weersomstandigheden waren niet goed genoeg. "Er is te weinig wind en te veel risico op overlast", zegt een woordvoerder van Engie. Daardoor moet de sloop uitgesteld worden. Dat gebeurt op zijn vroegst vrijdag vanaf 10.30 uur, laat de woordvoerder weten.

'Sta hier al anderhalf uur'

Er waren donderdag veel mensen afgekomen op de elektriciteitscentrale, om te zien hoe het gebouw zou worden gesloopt. "Ik heb hier anderhalf uur gestaan, dus ben teleurgesteld dat het niet doorgaat", laat een vrouw weten. "Jammer, want het zou toch mooi zijn om zoiets te kunnen zien. Dat gebeurt niet zo vaak."

Tientallen mensen stonden klaar voor 'de knal'. - Foto: Omroep Gelderland

Een andere meneer heeft er maar het beste van gemaakt. "Dit gevoel met iedereen samen lijkt wel op de intocht van de Vierdaagse. Het was gezellig en ik heb veel bekenden gezien. Het was dus toch nog een gezellige avond. Morgen moet ik gewoon werken, dus ik weet niet of ik erbij ben."

Er stond ook een oud-werknemer van de centrale te wachten op de ontploffing. "Het was een historisch moment geweest, daarom wilde ik hier graag bij zijn. Jammer dat het niet door kan gaan."

De veiligheidsregio had in eerste instantie gecommuniceerd dat inwoners van Nijmegen rond 21.30 uur rekening moesten houden met knallen.

Zie ook: Dit markante gebouw wordt vanavond opgeblazen

Deel dit artikel