. Foto:

. Foto:

KOOTWIJKERBROEK - De beste wedstrijd van het seizoen spelen en verliezen met 0-1. Dat overkwam SDVB vanmiddag. “De aanvallers leveren niet.”, was het harde oordeel van Bart Schreuder.

SDVB kreeg 8 doelrijpe kansen. Geen een ging er in. DHSC wist de derde kans van de wedstrijd wel af te ronden.

Met dezelfde basisopstelling als vorige week ging SDVB de wedstrijd in tegen DHSC. In Utrecht was het weer eens onrustig. Na 2 nederlagen op rij werd trainer Ricky Testa La Muta ontslagen en mocht Jeffrey Sneijder van zijn broer Wesley de honneurs waarnemen tot de winterstop. Men hoopte op een schok effect.

Dat schokeffect was er eigenlijk helemaal niet. SDVB begon de wedstrijd met 2 hele grote kansen, maar scoorde niet. En dat bleef maar door gaan. Hoe Mengerink de bal halverwege de eerste helft naast kreeg, is een raadsel. En zo volgde er aan het eind van de eerste helft nog een enorme kans, voordat DHSC haar eerste fatsoenlijke mogelijkheid kreeg.

Op slag van rust dacht Shan Biwott de dikverdiende voorsprong binnen te koppen, maar weer zat er een hoofd van een DHSC-er tussen.

De ploeg van Bart Schreuder was in de eerste helft heer en meester. Maar ging wel met 0-0 de kleedkamer in. Na de thee dacht DHSC uit een ander vaatje te tappen. Ze schroefden het tempo verder op en SDVB en met name keeper Tijs Uijtewaal moest even alle zeilen bij zetten om de nul te houden.

Na een kwartiertje nam SDVB weer het heft in handen. Stijn van Wolfswinkel kwam een teenlengte tekort en Zakaria El Biyar knalde de bal onhoudbaar op de onderkant van de lat.

Maar dan treedt er toch weer zo’n vermaledijde oude voetbalwet in werking: als jij hem niet maakt, dan valt ie aan de andere kant.

Plots was DHSC er door. Emre Bal kwam alleen voor de keeper. Weer won Tijs het duel.

Wel ten koste van een hoekschop. De hoekschop werd slecht weggewerkt en viel voor de voeten van Emre Bal, die verwoestend uithaalde en tegen elke verhouding in de 0-1 op het bord toverde. Natuurlijk kwam de klap hard aan bij de Barnevelders, maar toch werd weer fel de aanval gezocht. Nog twee keer kreeg SDVB kans op de gelijkmaker.

Scheidsrechter Stegeman floot een perfecte wedstrijd en stuurde de ex-Scherpenzeel speler Ismail Ouaddouh met twee keer geel naar de kleedkamer. De belangrijke speler voor DHSC kreeg een domme gele kaart voor rust, omdat hij bleef mekkeren tegen de jonge leidsman.

Na rust trapte hij volkomen onnodig een bal weg. Tegen tien man knokte SDVB nog bijna een kwartier voor een beter resultaat. Shan Biwott had in kansrijke positie teveel tijd nodig en diep in blessuretijd zag Levi Smit een harde kopbal van de lijn gehaald worden. Bij DHSC was de ontlading groot. Het kon hen niet schelen hoe, alleen het resultaat was heilig was daar de teneur. Bij SDVB en vooral bij trainer Bart Schreuder droop de frustratie er af: “Als je naar de statistieken kijkt van onze voorhoede spelers, dat is gewoon te weinig. Dat moet beter. Dat weten de jongens zelf ook wel, maar uiteindelijk gaat het daar wel om. Als je zoveel kansen krijgt en door komt over links en rechts, dan moet je daar meer uit halen en slimmer mee om gaan. Zij schieten ‘m er wel in. Het is heel zuur, maar we doen het wel zelf.”

Opstelling: Thijs Uyterwaal(k), Milan van Elten, Finn Kluiver, Roy Bronkhorst, Ricardo Mengerink, Timo Schefczyk, , Kevin Greeven, Stijn van Wolfswinkel(68. Rob Knul), Cem ter Burg(81.Levi Smit), Shan Biwott(81.Edwin Aben), Zakaria el Biyar

Scheidsrechter: G. Stegeman uit Rijssen
Met assistenten: Engbers en Koenderink

Doelpunten:

71. 0-1 Emre Bal

Deel dit artikel