A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door
11 februari 2022 14:34


Bouwen in het bestaande groen of de lucht in? Irene Moes (PRO21) legt de mogelijkheden en de dilemma's uit
Foto: Bouwen in het bestaande groen of de lucht in? Irene Moes (PRO21) legt de mogelijkheden en de dilemma's uit
Irene Moes

- In het programma De ochtendfinale van omroep A1 Mediagroep hebben Belinda en Peter een uitgebreid interview gehouden met Irene Moes, fractievoorzitter voor PRO21 en lijsttrekker voor de verkiezingen in 2022 in de gemeente Nijkerk. Dit interview heeft plaatsgevonden op 10 februari 2022 in de bibliotheek in Nijkerk.

In het interview wordt duidelijk wat de titel van het verkiezingsprogramma van PRO21 'Samen. Open. Dichtbij' betekent. Ook wordt duidelijk dat de, tamelijk nieuwe, lijst zorgvuldig is samengesteld en dat er gezocht is naar spreiding en kennis op alle terreinen.

Irene Moes is deskundige op het terrein van wonen en plannen van de woonomgeving omdat het haar dagelijkse baan is. Ze vertelt dat de woningmarkt maar voor een klein deel beïnvloedbaar is door de gemeente. Door te zwaar in te zetten op de voorrang van de eigen burger bij nieuwe woningen (als alle gemeenten dat zouden doen) zou de markt wel eens tot stilstand kunnen komen. Dan zouden mensen die willen terugkeren naar Nijkerk ook geen kans meer hebben.

Kijkend naar de ambitie van de gemeente met betrekking tot nieuwbouw schetst Irene het dilemma: bouwen op groen of toch de lucht in.

Door: Mediapartner A1 Mediagroep

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best  Nijkerk Politiek 

politiek nijkerk gemeente nijkerk voorpagina gemeenteraadsverkiezingen 2022 vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie