A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie

Hits from the heartland


Iedere Zondag van 17.00 tot 19.00 en Dinsdag van 17:00 tot 19:00 uur.

Ruim 32 jaar presenteert radiomaker Camille Janszen het new country programma 'Hits from the Heartland'.
De eerste afleveringen van Hits From The Heartland zijn in 1986 uitgezonden door Digitaal HIT FM, een getolereerd piratenstation in Baarn wat tot 1989 bestond en een kweekvijver is gebleken voor DJ's en programmamakers in Hilversum.

Rond het midden van de jaren 80 kwam in de Verenigde Staten een duidelijke vernieuwing in de country muziek tot stand. Gevestigde namen als Kenny Rogers, Dolly Parton en Waylon Jennings moesten terrein afstaan aan een nieuwe lichting artiesten waarvan George Strait, The Judds, Randy Travis en later Garth Brooks de belangrijkste waren.
Het landelijke middenwesten van de Verenigde Staten wordt door de inwoners zelf vaak 'The Heartland' genoemd en zo ontstond de naam voor dit Countryprogramma: Hits From The Heartland, waarin de stijl steeds meer opschoof naar de nieuwe stroming in de countrymuziek.

In de 32 jaar dat Hits From The Heartland nu bestaat, is new country muziek steeds populairder geworden bij grote delen van de bevolking, voorziet het programma in een behoefte en is het een vaste waarde gebleken binnen het (country) radiolandschap. Dertig radiostations en internetstreams in het hele Nederlandse taalgebied (inclusief Vlaanderen en het Caribische deel van Nederland) en Spanje die Hits From The Heartland wekelijks uitzenden en een wekelijkse podcast zijn hier het bewijs van.

In dit radioprogramma wordt aandacht besteed aan items zoals de 'Country Classic' en 'Nashville Now' met nieuws uit Music City USA.
In 'Spotlight On' is er elke week een mini-special over een countrygroep, zanger of zangeres.

Aan het begin van het tweede uur maakt Camille Janszen de nieuwe 'Mighty Roadroller' bekend. Verder is het nieuwste item: 'The Dutch Barn' ofwel eigentijdse country van eigen bodem. Tenslotte kun je ook rekenen op een overzicht van de Billboard Country Airplay Top 10.
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie