A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Foto: Marathon Rotterdam wil uitbreiden: van 17.000 naar 30.000 lopers is het doel
Marathon Rotterdam wil uitbreiden: van 17.000 naar 30.000 lopers is het doel

De marathon van Rotterdam wil de komende jaren flink uitbreiden. Als het aan de organisatie ligt. verschijnen er binnen een paar jaar 30.000 lopers aan de startlijn. Afgelopen zondag deden er 17.000 lopers mee.Nieuws:
Foto: Ophef en gerechtelijk onderzoek in Marokko door online datingprogramma

Ophef en gerechtelijk onderzoek in Marokko door online datingprogramma

In Marokko is commotie ontstaan naar aanleiding van een datingprogramma op YouTube: Blind-date by outfit. In het programma kiezen deelnemers een potentiële partner op basis van hun kledingstijl. Volgens veel Marokkanen staat de inhoud haaks op de Marokkaanse normen en waarden en het ministerie van Justitie is er zelfs een onderzoek gestart.

Foto: Tweede Kamer wil stop op buitenlandse adopties

Tweede Kamer wil stop op buitenlandse adopties

De Tweede Kamer wil af van adoptie in Nederland van kinderen uit het buitenland. Tegen de zin van demissionair minister Weerwind nam de Kamer een motie van de SP aan waarin het kabinet wordt gevraagd met een plan te komen "waarmee interlandelijke adoptie op zorgvuldige wijze wordt afgebouwd". De motie werd behalve door de SP ook gesteund door PVV, VVD, BBB, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, FvD en JA21.

Foto: Brandweerman voor de rechter voor brandstichting op eerste dag in functie

Brandweerman voor de rechter voor brandstichting op eerste dag in functie

Een voormalig lid van de vrijwillige brandweer in Gelderland en zijn drie vrienden worden verdacht van brandstichting. De brand werd aangestoken op de dag dat de man geslaagd was voor zijn examen bij de brandweer.

Foto: Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid

Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid

Kroonprinses Amalia heeft ruim een jaar in Madrid gewoond en gestudeerd vanwege haar veiligheidssituatie. Dat melden bronnen aan de NOS. Inmiddels woont ze in Amsterdam.

Foto: Oproep: Shell moet bij vertrek uit Nigerdelta opdraaien voor milieuschade

Oproep: Shell moet bij vertrek uit Nigerdelta opdraaien voor milieuschade

Een groep van veertig non-gouvernementele organisaties (ngo's) heeft een brandbrief gestuurd aan de Nigeriaanse autoriteiten over Shell. De oliemultinational maakte begin dit jaar bekend dat het zich helemaal terugtrekt uit de Nigerdelta. De ngo's vrezen dat de regio achterblijft met grootschalige vervuiling, zonder dat Shell opdraait voor de schade.

Foto: Ook trams, bussen en metro's zaterdag 3 minuten stil uit protest tegen geweld

Ook trams, bussen en metro's zaterdag 3 minuten stil uit protest tegen geweld

In navolging van de NS zetten de vervoersbedrijven in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zaterdagavond 3 minuten de trams, metro's en bussen stil. Ook de pont over het IJ in Amsterdam vaart tijdelijk niet.

Foto: Onderdeel van huisartsenketen Co-Med failliet verklaard

Onderdeel van huisartsenketen Co-Med failliet verklaard

Een dochterbedrijf van huisartsenketen Co-Med is door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard. De keten ligt al langere tijd onder een vergrootglas na klachten van cliënten en een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Foto: Minder armoede, maar groep Nederlanders zonder eten daalt niet: hoe kan dat?

Minder armoede, maar groep Nederlanders zonder eten daalt niet: hoe kan dat?

De groep mensen in Nederland die in voedselnood verkeert wordt maar niet kleiner, zo waarschuwt het Rode Kruis. Het gaat om mensen die dagelijks niet of onvoldoende te eten hebben. Toch blijkt uit cijfers dat de armoede in Nederland juist afneemt. Hoe zit dit precies?

Foto: Astronomen stuiten op 'slapende reus': op één na grootste zwarte gat in de Melkweg

Astronomen stuiten op 'slapende reus': op één na grootste zwarte gat in de Melkweg

Sterrenkundigen hebben een enorm zwaar zwart gat ontdekt in de Melkweg. Het is het op één na grootste in de Melkweg en het staat verrassend dichtbij, op zo'n 2000 lichtjaar afstand.

Foto: Universiteitsblad haalt artikel offline na juridische druk van eigen universiteit

Universiteitsblad haalt artikel offline na juridische druk van eigen universiteit

Delta, het journalistieke platform van de TU Delft, heeft een artikel over het functioneren van het universiteitsbestuur offline gehaald. Hoofdredacteur Saskia Bonger zegt te zwichten voor juridische druk van de universiteit.

Foto: Gevluchte tantramasseur opgepakt in Portugal

Gevluchte tantramasseur opgepakt in Portugal

Een 59-jarige Nederlandse tantramasseur is donderdag door de politie in Portugal opgepakt omdat hij zich had geprobeerd te onttrekken aan een gevangenisstraf. De man werd tot aan de Hoge Raad veroordeeld voor seksueel misbruik van vrouwelijke cliënten, maar vluchtte het land uit.

Foto: NASA: object dat huis in Florida doorboorde is afkomstig van ISS

NASA: object dat huis in Florida doorboorde is afkomstig van ISS

Een stuk puin dat begin maart door het dak van een huis in Florida schoot, blijkt afkomstig van het internationaal ruimtestation ISS. Dat zegt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA. Het gaat om ruimtepuin dat niet helemaal in de atmosfeer is verbrand.

Foto: Acht jaar cel voor man die gezin doodreed in Rotterdam

Acht jaar cel voor man die gezin doodreed in Rotterdam

De man die op tweede kerstdag in 2022 in Rotterdam een gezin doodreed, is veroordeeld tot acht jaar cel. Tegen de 30-jarige Suraj A. uit Den Haag was door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist.

Foto: Kabinet blijft bij verbod op contante betalingen boven 3000 euro

Kabinet blijft bij verbod op contante betalingen boven 3000 euro

Het kabinet houdt vast aan het plan om contante betalingen boven 3000 euro te verbieden. De demissionaire ministers Van Weyenberg en Yesilgöz schrijven aan de Tweede Kamer dat Nederland anders mogelijk Europees geld misloopt.

Foto: Afsluitdijk weer open na dodelijk ongeluk

Afsluitdijk weer open na dodelijk ongeluk

Op de Afsluitdijk is vanochtend een dode gevallen bij een botsing tussen een auto en een vrachtwagen. Vanwege het ongeluk was de Afsluitdijk in beide richtingen urenlang afgesloten. Rond 15.20 uur ging de weg weer open, meldt de ANWB.

Foto: Emiraten en andere Golfstaten getroffen door noodweer

Emiraten en andere Golfstaten getroffen door noodweer

In de Verenigde Arabische Emiraten hebben zware regenval en windstoten geleid tot overstromingen. Delen van snelwegen zijn ondergelopen en het vliegverkeer van en naar Dubai is ontregeld.

Foto: Kosten renovatie Binnenhof lopen op naar ‘gigantisch bedrag’: 2 miljard euro

Kosten renovatie Binnenhof lopen op naar ‘gigantisch bedrag’: 2 miljard euro

De renovatie van het Binnenhofcomplex gaat zeker 2 miljard euro kosten. Het complex van verschillende monumentale gebouwen, waaronder de Eerste en Tweede Kamer, is in veel slechtere staat dan was voorzien, zo heeft demissionair minister De Jonge van Binnenlandse Zaken vandaag aan de Tweede Kamer bekendgemaakt.

Foto: Luchtafweer is topprioriteit, ook voor Nederland: 'koop extra Patriots'

Luchtafweer is topprioriteit, ook voor Nederland: 'koop extra Patriots'

Een massale Iraanse raketaanval met uiteindelijk weinig schade versus grootschalige verwoesting van energiecentrales, stuwdammen en appartementencomplexen. Het contrast tussen Israël en Oekraïne toont het grote belang van het wel of niet hebben van een dekkend netwerk van moderne luchtafweer.

Foto: Lof én visum voor Fransman die mesaanvaller Sydney tegenhield

Lof én visum voor Fransman die mesaanvaller Sydney tegenhield

Een Fransman die dit weekend een heldenrol vervulde rond de mesaanval in Sydney mag zo lang als hij wil in Australië blijven. De man heeft een werkvisum dat over een maand verloopt, maar premier Albanese zegt dat dat zal worden verlengd als hij daarom vraagt. "We bedanken hem voor zijn buitengewone moed."

  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie