A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Foto: Fem en Fleur vinden het geweldig op het zomerkamp
Fem en Fleur vinden het geweldig op het zomerkamp

De zomervakantie is begonnen voor schoolkinderen in de regio's Zuid en Midden. Voor de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek is het juist geen vakantie, maar een drukke periode. Ieder jaar organiseren zij een tweedaags zomerkamp. Het kamp is bedoeld om kinderen die een extraatje kunnen gebruiken een onvergetelijke zomer te bezorgen.


Nieuws:
Foto: Masseur 'geschokt' door verwijten van verkrachting en aanranding

Masseur 'geschokt' door verwijten van verkrachting en aanranding
Maakte hij een foutje of maakte hij misbruik van de kwetsbare situatie waarin de vrouwen op zijn massagetafel zich bevonden? De verhalen van een masseur van de Zwaluwhoeve in Hierden en die van de slachtoffers liggen mijlenver uit elkaar. De masseur stond maandag voor de rechter tijdens een emotionele zitting.
Foto: Statushouders gaan wonen in hotel: 'We weten niet voor hoe lang'

Statushouders gaan wonen in hotel: 'We weten niet voor hoe lang'
Veertig statushouders gaan vanaf woensdag 16 juli in hotel Het Ampt van Nijkerk wonen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Nijkerk laten weten dat het opnieuw veertig statushouders gaat huisvesten op deze locatie. Hoe lang de statushouders daar blijven wonen is nu nog niet duidelijk.
Foto: Geld en kluisjes weg na inbraak op vakantiepark, daders gefilmd

Geld en kluisjes weg na inbraak op vakantiepark, daders gefilmd
Twee inbrekers zijn gefilmd op vakantieparken in Epe en Hulshorst. In Epe maken ze onder meer kluisjes en een flink geldbedrag buit. De politie vraagt in het opsporingsprogramma Plaats Delict wie ze zijn.
Foto: Jedidja heeft plezier in poker: 'Maar het blijft gokken'

Jedidja heeft plezier in poker: 'Maar het blijft gokken'
Het is een spannende dag voor Jedidja van de Kamp. De Gelderse neemt het tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Poker in Nijkerk op tegen 349 andere deelnemers. "Zolang je chips hebt kun je altijd nog winnen."
Foto: Camping voor mensen met een beperking groot succes

Camping voor mensen met een beperking groot succes
Iedereen is weg, maar jij zit thuis. Mensen in instellingen en met een beperking komen tijdens de zomervakantie vaak hun instelling niet uit. Dat kan anders, dachten ze bij 't Slath Siza in Epe. In hun tuin verscheen deze week een heuse camping.
Foto: Zo ga je goed voorbereid met de auto op vakantie

Zo ga je goed voorbereid met de auto op vakantie
De grote uittocht kan beginnen: vrijdag sluiten de basisscholen in regio Midden, waar een deel van Gelderland onder valt. Vorige week begon de zomervakantie in vrijwel alle andere Gelderse plaatsen. Er wordt weer heel wat afgereisd en de auto is daarbij een favoriet vervoermiddel.
Foto: Autopolonaise barst los, hier staan vakantiefiles

Autopolonaise barst los, hier staan vakantiefiles
Door de hele provincie is het deze vrijdag filerijden. Vooral rondom Arnhem en Barneveld staat het vast, maar ook op de Noord-Veluwe en bij Nijmegen is de autopolonaise losgebarsten.
Foto: Wat moet er gebeuren met de Randmeren? Omwonenden praten mee

Wat moet er gebeuren met de Randmeren? Omwonenden praten mee
Hoe zullen de Randmeren en de omgeving daarvan de komende tien jaar veranderen? Wat gebeurt er als er meer toeristen komen, als het water hoger komt te staan en hoe moet de natuur beschermd worden in dat gebied? In het project 'Toekomstvisie Randmeren' worden die vragen beantwoord. Niet alleen door gemeenten en de provincies, maar juist ook door omwonenden en bezoekers van de Randmeren. In Harderwijk kunnen mensen de komende drie weken hun visie delen.
Foto: Stikstof vormt belemmering voor komst azc

Stikstof vormt belemmering voor komst azc
Er komt voorlopig geen asielzoekerscentrum aan de Bovendwarsweg in Oldebroek. In april werd vanuit de gemeente benadrukt dat de haalbaarheidsonderzoeken voor de zomer afgerond moesten zijn, maar nu blijkt dat meer onderzoek nodig is. En dat kan nog lang duren.
Foto: Supporters slikken bittere pil na eliminatie Oranje

Supporters slikken bittere pil na eliminatie Oranje
Het EK 2024 zit erop voor het Nederlands elftal. Wekenlang leefde iedereen mee met de nationale ploeg, maar woensdagavond kwam de droom ten einde tegen Engeland. In de slotminuten van de halve finale boog Oranje voor de Britten. Zo keek Gelderland naar een wedstrijd die eindigde in ontgoocheling.
Foto: Arnhem en Harderwijk exploderen na openingsdoelpunt Xavi Simons

Arnhem en Harderwijk exploderen na openingsdoelpunt Xavi Simons
Op tal van plekken in de provincie kijken supporters woensdagavond massaal naar de wedstrijd Nederland-Engeland op het EK voetbal. Eén van de locaties waar liefhebbers zich verzameld hebben is de Jansplaats in Arnhem. Met honderden mensen tegelijk worden daar de verrichtingen van Oranje met spanning gevolgd.
Foto: Dit zijn de mooiste foto's van het zware onweer

Dit zijn de mooiste foto's van het zware onweer
Het was dinsdagavond code oranje met een heftige onweersbui. Dat leverde naast overlast ook prachtige plaatjes op. Hierbij een overzicht.
Foto: Dit betekent code oranje voor de Zwarte Cross en 4Daagse

Dit betekent code oranje voor de Zwarte Cross en 4Daagse
Van de Nijmeegse en Apeldoornse 4Daagse tot de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Alle festivals houden rekening met code oranje van dinsdagavond. Komen ze in nood?
Foto: Het wordt heet en klam: 'Niet voor iedereen prettig'

Het wordt heet en klam: 'Niet voor iedereen prettig'
De week begint met prettig weer, maar dinsdag wordt het helemaal anders. De temperatuur kan oplopen tot 29 graden. En het is de vraag of we daar echt blij mee moeten zijn.
Foto: Ze stelen geld uit deze brasserie

Ze stelen geld uit deze brasserie
Campingpark de Vuurkuil in Hulshorst is de dupe van de dadendrang van twee nachtelijke inbrekers. De politie doet in het opsporingsprogramma Plaats Delict een oproep te zoeken naar de daders.
Foto: Hattemerbroekers willen af van 'racestraat' door hun dorp

Hattemerbroekers willen af van 'racestraat' door hun dorp
Inwoners van Hattemerbroek zijn het meer dan zat: op de Zuiderzeestraatweg, die dwars door het dorp loopt wordt volgens hen veel te hard gereden. "Vorig jaar was hier al een ernstig ongeluk met een klein meisje. Het is wachten tot het weer fout gaat", zegt Michiel Werner. Bewoners bieden dan ook een petitie aan bij de wethouder.
Foto: Raadsleden bedreigd om mogelijke komst azc: 'Grens overschreden'

Raadsleden bedreigd om mogelijke komst azc: 'Grens overschreden'
Meerdere raadsleden van de gemeente Nijkerk zijn bedreigd vanwege een nog te realiseren asielzoekerscentrum (azc). In een gezamenlijke verklaring roepen raadsfracties op hiermee te stoppen. "Het heeft geen invloed op de inhoud van de besluiten."
Foto: Vijf windturbines bij Ermelo, provincie zoekt nog plek voor twee andere molens

Vijf windturbines bij Ermelo, provincie zoekt nog plek voor twee andere molens
De vijf windturbines bij Ermelo waar gedoe over was, komen er. De Gelderse politiek stemde dinsdagavond na een lang debat in met de komst van de molens.
Foto: Bussen blijven uitvallen op de Veluwe

Bussen blijven uitvallen op de Veluwe
De afgelopen maanden zijn er veel te veel bussen uitgevallen op de Veluwe. Dat is extra pijnlijk omdat vervoerder EBS dat wilde voorkomen met een aangepaste dienstregeling.
Foto: Cel voor man die lawinepijlen afstak in huis

Cel voor man die lawinepijlen afstak in huis
Een 49-jarige man uit Nunspeet in veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. Hij stichtte brand in zijn woning en veroorzaakte er opzettelijk een ontploffing.
Foto: Kabinet-Schoof begint: dit zijn de Gelderse koppen

Kabinet-Schoof begint: dit zijn de Gelderse koppen
De nieuwe ministersploeg wordt vandaag geïnstalleerd en op het bordes staan ook drie ministers uit onze provincie. Twee van hen komen uit Ermelo: Reinette Klever wilde als Kamerlid ontwikkelingshulp afschaffen, maar wordt nu minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp, en Eppo Bruins krijgt de leiding over het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. PVV-politica Marjolein Faber uit Hoevelaken is de minister van Migratie en Asiel en zal ‘het strengste migratiebeleid ooit’ uitvoeren.
Foto: Bus vol passagiers rijdt tegen boom

Bus vol passagiers rijdt tegen boom
Een lijnbus is maandagmiddag in Ermelo frontaal tegen een boom gebotst. De chauffeur en een passagier moesten door ambulancepersoneel worden behandeld. Een van hen, een vrouw, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt een 112-correspondent.
Foto: Schoten gelost, politie heeft veel vragen

Schoten gelost, politie heeft veel vragen
De politie onderzoekt nog wie zaterdagmiddag schoten loste in de omgeving van Hattemerbroek.
Foto: Schoten gelost in buitengebied

Schoten gelost in buitengebied
In het buitengebied van Hattemerbroek zijn zaterdagmiddag meerdere schoten gelost. Agenten in kogelwerende vesten hebben aan het Vijzelpad onderzoek gedaan. Ook was de technische recherche ter plaatse.
Foto: Ontploffing op boot, leden scouting lichtgewond

Ontploffing op boot, leden scouting lichtgewond
Op een bootje, varend op het Wolderwijd bij Harderwijk, is zaterdagochtend een explosie geweest. De drie opvarenden werden door de brandweer naar de kant gehaald.
Foto: Hier moeten vijf windmolens komen, maar er is gedoe

Hier moeten vijf windmolens komen, maar er is gedoe
Bij Ermelo moeten geen zeven, maar vijf windturbines komen. Over dat voorstel wordt door de Gelderse politiek komende dinsdag al gestemd, maar er is gedoe over de informatie van de provincie.
Foto: Superfan Arno zong als 13-jarige op podium met Bruce Springsteen

Superfan Arno zong als 13-jarige op podium met Bruce Springsteen
Bruce Springsteen treedt donderdag en zaterdag op in het Goffertpark in Nijmegen. Arno Mijnten uit Hoevelaken staat dan zeker weer vooraan, zoals hij al eerder deed. Twaalf jaar geleden zong hij als 13-jarig jongetje samen met Springsteen voor 60.000 man publiek. Het maakte de liefde voor muziek in hem los.
Foto: Na regen komt zonneschijn, maar de oogst kan mislukken in de volkstuinen

Na regen komt zonneschijn, maar de oogst kan mislukken in de volkstuinen
De temperaturen zijn eindelijk omhoog gegaan. En ook de zon schijnt volop. Maar dat was de afgelopen tijd wel even anders. Niet alleen de boeren, ook de volkstuinders keken verlangend uit naar dit droge weer. Want de vele regen heeft niet elke volkstuin goed gedaan. "Het is hopeloos op dit stuk", legt Piet Mantel uit Wezep uit in zijn volkstuin: "Hier hadden courgettes en komkommers moeten staan maar er is één plant gelukt."
Foto: Beoogd minister Faber neemt afstand van opmerking over omvolking en zegt: 'Mijn Tweet klopt niet'

Beoogd minister Faber neemt afstand van opmerking over omvolking en zegt: 'Mijn Tweet klopt niet'
Marjolein Faber uit Hoevelaken, beoogd minister van Asiel en Migratie, heeft afstand genomen van haar woorden over omvolking.
Foto: Dieven tillen slagboom van parkeergarage op om quad te stelen

Dieven tillen slagboom van parkeergarage op om quad te stelen
Ze moesten de slagboom van de parkeergarage aan de Gildenlaan in Apeldoorn optillen om de quad te kunnen stelen. En even daarvoor nam het drietal ook al een dure crossmotor mee. De politie wil graag weten wie deze dieven zijn.
Foto: Na jaren wachten kan ook Naomi spelen in de speeltuin

Na jaren wachten kan ook Naomi spelen in de speeltuin
Ze hebben er drie jaar op moeten wachten, maar eindelijk kan Naomi met leeftijdsgenoten meespelen in de speeltuin. De 9-jarige Naomi zit in een rolstoel en dat betekent dat veel speeltuinen ontoegankelijk zijn voor haar. Meestal kijkt ze toe hoe andere kinderen spelen.
Foto: Bomen stikken door vele regen en dreigen om te vallen

Bomen stikken door vele regen en dreigen om te vallen
Het is bijna zomer maar in de bossen hangen bruine bladeren aan bomen. Dat heeft allemaal te maken met het kletsnatte weer van de afgelopen tijd. Daardoor dreigen bomen te verdrinken. Moeten we nu tijdens een wandeling vrezen voor omvallende bomen?
Foto: Romantische roze lucht boven Gelderland levert mooie plaatjes op

Romantische roze lucht boven Gelderland levert mooie plaatjes op
Op veel plaatsen in Gelderland was dinsdagavond een mooie rozige lucht te zien. Dat leverde weer prachtige plaatjes op, maar waardoor worden die kleuren veroorzaakt?
Foto: Máxima opent schoolgebouw in Ermelo

Máxima opent schoolgebouw in Ermelo
Koningin Máxima heeft woensdagmiddag in Ermelo het nieuwe schoolgebouw van het Emaus College geopend. Op de school voor speciaal voortgezet onderwijs zitten scholieren die extra aandacht nodig hebben. "Dat de koningin hier nu komt voor deze leerlingen, is heel belangrijk."
Foto: Ontdek deze parels op de Veluwe: 'Scheiten, de belhamel en de wolf'

Ontdek deze parels op de Veluwe: 'Scheiten, de belhamel en de wolf'
Het lijkt net alsof al het erfgoed in onze mooie provincie Gelderland uit kastelen, molens en musea bestaat, maar dat is beslist niet waar. Er is veel meer moois. In de bossen van Hoog Buurlo liggen twee schaapskooien verborgen in een landbouwenclave als parels in een schatkist. En achter de gevels van het koetshuis van Kasteel Ter Horst ligt een fraaie katholiek schuilkapel verscholen.
Foto: Het stroomt en borrelt weer op de Veluwe: ‘Echt helemaal geweldig’

Het stroomt en borrelt weer op de Veluwe: ‘Echt helemaal geweldig’
Onder de Veluwe bevindt zich de grootste zoetwaterbel van Nederland. Daar profiteert de natuur van, maar ook de mens gebruikt de bel volop. Blijft er wel genoeg over?
Foto: Reinette Klever wilde van ontwikkelingshulp af, nu beoogd minister

Reinette Klever wilde van ontwikkelingshulp af, nu beoogd minister
Ze vond als PVV-Kamerlid dat ontwikkelingshulp moest worden afgeschaft, nu is Reinette Klever uit Ermelo kandidaat-minister voor Buitenlandse handel en Ontwikkelingshulp.
Foto: St Jansdal: meer operaties van Harderwijk naar Lelystad

St Jansdal: meer operaties van Harderwijk naar Lelystad
Er gaan veel operaties verplaatst worden van het ziekenhuis in Harderwijk naar het ziekenhuis in Lelystad. Het St Jansdal ziekenhuis in Lelystad wordt namelijk vernieuwd.
Foto: 17-jarige scooterrijder vlucht met nat pak maar komt niet ver

17-jarige scooterrijder vlucht met nat pak maar komt niet ver
Een minderjarige jongen botste met zijn scooter tegen een auto. In plaats van een schadeformulier in te vullen, sloeg de 17-jarige op de vlucht. Ver kwam hij echter niet.
Foto: Marjolein Faber, waar is ze bekend van?

Marjolein Faber, waar is ze bekend van?
"Zo, zijn we allemaal nog een beetje wakker? Mooi, dan kunnen we beginnen." Het zijn de woorden van PVV'er Marjolein Faber, bij een ingekakt debat. De politica staat nu vol in de aandacht. Maar waar kennen we haar al van?
Foto: Ernstig ongeluk met vier gewonden op N302

Ernstig ongeluk met vier gewonden op N302
Op de Flevoweg (N302) tussen Harderwijk en Uddel is woensdag aan het einde van de middag een ernstig ongeluk gebeurd. Volgens een 112-correspondent ter plaatse zijn er vier gewonden gevallen. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, van wie twee met spoed.
Foto: 'Eppo Bruins minister namens NSC', ChristenUnie teleurgesteld

'Eppo Bruins minister namens NSC', ChristenUnie teleurgesteld
Oud-Kamerlid Eppo Bruins uit Ermelo lijkt minister te worden in het kabinet-Schoof. Hij gaat naar Onderwijs, zeggen meerdere bronnen, waaronder de NOS.
Foto: Maatregelen op dodenweg kunnen niet, zegt provincie

Maatregelen op dodenweg kunnen niet, zegt provincie
De provincie wil de snelheid op de weg langs het Apeldoorns Kanaal in Laag-Soeren verlagen, maar vanwege stikstofregels kan dat niet. Dat zegt provinciebestuurder Klaas Ruitenberg.
Foto: Man ziet zijn nieuwe auto in vlammen opgaan

Man ziet zijn nieuwe auto in vlammen opgaan
Een bestuurder heeft niet lang van zijn nieuwe auto kunnen genieten. Het voertuig vatte in de nacht van zondag op maandag vlam op de A28 bij Putten en brandde vervolgens volledig uit. Volgens een 112-correspondent ter plaatse had de eigenaar de wagen net vier maanden in zijn bezit.
Foto: Winkeldief slaat zijn slag en steelt voor 700 euro aan make-up

Winkeldief slaat zijn slag en steelt voor 700 euro aan make-up
Een man besteelt een vestiging van Kruidvat voor maar liefst 700 euro. De politie hoopt dat jij weet waar hij is.
Foto: Politie zoekt 'kale man' wegens steekincident

Politie zoekt 'kale man' wegens steekincident
De politie is op zoek naar een verdachte man vanwege een steekincident bij treinstation 't Harde. Dat gebeurde vrijdagavond. Er raakte een andere man, uit 't Harde, gewond.
Foto: Acht jaar lang werkte Wim aan dit wereldberoemde apparaat

Acht jaar lang werkte Wim aan dit wereldberoemde apparaat
Het origineel werkt niet, staat in Athene én is erg klein. Maar wie dichter bij huis naar een werkende en grotere replica van de mechanisatie van Antikythera wil kijken, mag altijd aankloppen bij Wim Horseling. De Puttenaar bouwde de eeuwenoude tandwielconstructie - waarnaar Harrison Ford in de laatste Indiana Jones op zoek gaat - in acht jaar na. Bijzonder, want er zijn maar een paar werkende replica's in de wereld.
Foto: Eigenaar Vierhouten Groep (51) plotseling overleden

Eigenaar Vierhouten Groep (51) plotseling overleden
Kees Vierhouten, eigenaar van de Vierhouten Groep in Ermelo, is woensdag op 51-jarige leeftijd overleden aan een hartinfarct. Dat bevestigt een medewerker van het bedrijf donderdag na berichtgeving van RTV Oost.
Foto: Laatste Paarden4Daagse dreigt vanwege natuurregelgeving

Laatste Paarden4Daagse dreigt vanwege natuurregelgeving
Het is het grootste recreatieve paardensportevenement van Nederland: de Eper Paarden4daagse. Maar na 32 jaar gaat de stekker eruit. Dat komt door nieuwe natuurwetgeving. "We zijn er al maanden mee bezig, dus het 'rouwproces' is al even gaande", verzucht Jos van Dragt, die al 25 jaar in het bestuur van de organisatie zit.
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio

Strand Horst


advertentie