Ankeiler: Corlaer College-leerlingen Annika van Donselaar en Isa Letschert hebben met hun profielwerkstuk ‘Niets is wat het LIJKt’ de Jan Penprijs gewonnen.

- Corlaer College-leerlingen Annika van Donselaar en Isa Letschert hebben met hun profielwerkstuk ‘Niets is wat het LIJKt’ de Jan Penprijs gewonnen. De Rijksuniversiteit Groningen reikt deze prijs uit aan de leerlingen met het beste profielwerkstuk in de Categorie Economie & Maatschappij.

Het niveau van de profielwerkstukken op het Corlaer College lag weer hoog dit jaar. Dat blijkt wel uit het feit dat Fleur Vreugdenhil, Jasmijn Remijn en Charlotte van Hamersveld de publieksprijs wonnen bij de Van Melsenprijs (Radboud Universiteit). Daarnaast waren er twee duo’s genomineerd voor de Jan Penprijs: naast uiteindelijke winnaars Annika van Donselaar en Isa Letschert eindigden ook Marysha Cavalje en Sarah van den Berg in de top vijf in Groningen.

Profielwerkstuk ‘Niets is wat het LIJKt’

Annika en Isa hebben in ‘Niet is wat het LIJKt’ onderzoek gedaan naar de psyche van een moordenaar en hoe je hierover een podcast kan maken. De twee vwo 6-leerlingen hebben in de literatuur onderzocht in hoeverre moordgedrag aangeboren en aangeleerd is, podcasts geanalyseerd en met experts gesproken. Uiteindelijk hebben Isa en Annika een podcast gemaakt, waarin zij een veroordeelde moordenaar hebben geïnterviewd.

Jan Penprijs

Het uitstekende profielwerkstuk leverde een nominatie op bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar Annika en Isa op 22 april naartoe gingen voor de prijsuitreiking. ,,In Groningen kregen we eerst een gastcollege van een professor die op de universiteit werkt. Daarna stonden alle genomineerden klaar bij kraampjes om te vertellen over hun pws. Docenten, wetenschappers en studenten kwamen langs die het pws helemaal hadden gelezen en de podcast hadden geluisterd.’’

,,Na deze presentatie was het tijd voor de prijsuitreiking en tegen onze verwachtingen in wonnen we deze prijs ook nog! De jury was onder de indruk van de aandacht en precisie die we in het werkstuk hadden gelegd. Ze vonden de podcast behoorlijk professioneel en het werkstuk volledig en stevig onderbouwd. Bovendien vonden ze het out-of-the-box denken qua vorm en invulling erg goed. We waren natuurlijk enorm blij en vonden het super leuk dat docenten en studenten van de RUG onze podcast hadden geluisterd! Met 200 euro op zak en een mooi certificaat konden we met een goed gevoel en een leuke ervaring weer terug naar Nijkerk.’’

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@a1mediagroep.nl.

Deel dit artikel