A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Rik Bronkhorst, Omroep Gelderland
12 mei 2022 15:28


SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie gaan Barneveld besturen
Foto: SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie gaan Barneveld besturen
Het gemeentehuis van Barneveld. Foto: ANP

- SGP, Lokaal Belang en ChristenUnie gaan de gemeente Barneveld de komende vier jaar besturen. De drie partijen, goed voor 22 van de 33 raadszetels, hebben een coalitieakkoord bereikt.

Wat er precies in het coalitieakkoord staat, wordt pas duidelijk op vrijdag 20 mei. De komende dagen leggen de partijen daar de laatste hand aan. De nieuwe wethouders-kandidaten zijn al wél bekend: Bennie Wijnne (SGP) en Hans van Daalen (CU) blijven op hun post zitten. Wim Oosterbeek (SGP) komt vanuit Nijkerk naar Barneveld toe. Zijn partij valt in Nijkerk buiten de collegeboot. LokaalBelang-voorvrouw Mijntje Pluimers sluit ook aan als wethouder.

Vooral die laatste naam is bijzonder. In de vorige collegeperiode lag Pluimers regelmatig in de clinch met de SGP en ChristenUnie. Op grote thema's als windenergie, de afgeblazen fusie met Scherpenzeel, de zandcrisis én luchtkwaliteit konden zij het niet eens worden.

Verantwoordelijkheid

De drie partijen 'voelen de verantwoordelijkheid het beste te zoeken voor de gemeente', zo staat in een persverklaring. 'Voor de gemeente in het algemeen, voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in het bijzonder.'

De vier wethouders worden in de raadsvergadering van woensdag 1 juni beëdigd. Dan lichtten de partijen het bereikte akkoord ook toe aan de andere partijen in de gemeenteraad.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Best  Nijkerk  Scherpenzeel Nieuws 

barneveld voorpagina vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie