A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
21 juni 2022 18:24


Stroe bereidt zich voor op stikstofprotest
Foto: Stroe bereidt zich voor op stikstofprotest
Het terrein van de demonstratie. Foto: Patrick Kelderman

- Op woensdag 22 juni zal Stroe in de nationale spotlight staan. De aanleiding is helaas minder positief dan de inwoners zouden wensen. Een demonstratie tegen het stikstofbeleid van de landelijke overheid zal dit jaar niet in de politieke hoofdstad Den Haag plaats vinden, maar midden in de Gelderse Vallei; een gebied waar volgens de statistiek een te hoge concentratie stikstof is.

In de dorpskern van Stroe is er nog weinig te zien van het naderende protest. Op een paar spandoeken en borden om wegen af te sluiten na, gaat het dagelijks leven door. Wel is de solidariteit richting de agrarische sector hoog. Niet onverwachts, aangezien de lokale economie sterk afhankelijk is van die sector.

Plek voor de inwendige mens - Foto: Patrick Kelderman

Bedrijven rondom de agrarische sector

Niet alleen de boeren zelf laten van zich horen. Diverse andere bedrijven, die direct verbonden zijn met de agrarische sector, protesteren mee. Zo is het terrein omsloten door vrachtwagens en trailers van bedrijven die zich specialiseren in onder andere veevoer en mest transporten.

Vrachtwagens omsluiten het terrein - Foto: Patrick Kelderman

Gemoedelijke sfeer

Zowel in de dorpskern van Stroe, als ook bij het terrein waar de grote demonstratie plaats zal gaan vinden, is de sfeer gemoedelijk. Iedereen hoopt op mooie dag, waarbij de boodschap prevaleert: Zonder de boer, geen voedsel.

Spandoek - Foto: Patrick Kelderman

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Den Haag Nieuws 

voorpagina stroe vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie