Ankeiler: Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, liet geen ruimte voor onduidelijkheid.

- Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, liet geen ruimte voor onduidelijkheid. Wanhoop en emoties voeren de boventoon bij de boeren en dat vindt Van der Tak ook logisch: "Dit stikstofbeleid is niet gemaakt door te meten in de stallen, zelfs niet naast de stallen, maar er is een willekeurige computerberekening gemaakt. De boeren krijgen hierdoor de schuld van de verzuring in de grond."

De voorzitter van LTO Nederland zegt tijdens een ingelaste radio uitzending bij A1 Mediagroep dat er gesproken moet worden met alle boeren- belangenorganisaties. Vandaag moet er vooral een statement gemaakt worden richting Den Haag: "Dit dictaat moet van de baan!"

Joost Eerdmans, fractievoorzitter van JA21, zei tijdens de ingelaste radio uitzending dat de boer geen wegwerpartikel is. "We zien de boeren nu als probleem, maar we moeten ze zien als oplossing. De aanpassingsbereidheid is groot bij de boeren en dat hebben we de afgelopen 20 jaar gezien. Er is al een enorme afname van stikstof, mede dankzij de boeren. We moeten de boeren tijd geven. JA21 heeft samen met BBB (Boeren Burger Beweging) een alternatief stikstofbeleid gepresenteerd. Ze hopen met een reparatiewet de boeren meer lucht te geven. Een andere oplossing is volgens Eerdmans ook om andere ministers aan te stellen. "We zijn het braafste jongetje van de klas en zitten daardoor op slot door het huidige kabinet."

Van der Tak en Eerdmans zijn beide aanwezig in Stroe, om de boeren een hart onder de riem te steken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@a1mediagroep.nl.

Deel dit artikel