Ankeiler: Peter Eilander verzorgt het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk.

- Peter Eilander verzorgt het vierde orgelconcert van deze zomer in de Grote Kerk van Nijkerk. Op dinsdag 2 augustus speelt hij een programma met koraalbewerkingen, twee werken van Bach en Frans-romantische muziek.

Na een inleidende koraalbewerking van Herman van Vliet speelt Peter Eilander de bekende 'Fuga in G' (Gigue) van Johann Sebastian Bach en het dramatische 'Choralvorspiel "Aus der Tiefe rufe ich"'. Hierna klinken onder meer de bekende 'Fanfare' van Jacques-Nicolas Lemmens, gevolgd door een 'Cantabilé' en een 'Finale'. Ook herdenkt Peter Eilander de Franse componist César Franck, die 200 jaar geleden geboren werd. Van hem speelt hij 'Andantino en Sol mineur' en 'Prière'.
Na het grootste 'Grand Choeur alla Handel' van Alexandre Guilmant sluit Peter Eilander af met een eigen koraalfinale. Alle details over het programma zijn te vinden op www.orgelnijkerk.nl.

Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop kunnen de luisteraars napraten en een kopje koffie of thee drinken in 't Gasthuus naast de kerk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Meer over

Deel dit artikel