Lead image 1:
Lead image TXT 1: Happy stones. Foto: Karin van Laar
Ankeiler: Op zaterdag 17 september was er een succesvolle Cleanup Day in de gemeente Nijkerk.

- Op zaterdag 17 september was er een succesvolle Cleanup Day in de gemeente Nijkerk. De vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade organiseerden samen met de Lionsclub Nijkerk, Profile Ridder en gemeente Nijkerk een opruimdag in Nijkerk en Nijkerkerveen.

Er is bijna 90 kilo zwerfafval gebracht in het centrum van Nijkerk. Dit is minder dan vorig jaar maar volgens de organisatie is dat zeer positief. Het betekent dat er óf minder afval in de omgeving terecht komt, óf er wordt over het algemeen al meer afval opgeruimd. Nijkerk is in ieder geval een stukje schoner dan vorige jaren. Tijdens de World Cleanup Day deden veel kinderen mee, gemotiveerd door de zwerfafvalbingo en de Happy Stone Challenge.

Happy stones - Foto: Karin van Laar

De vinders van de prachtig beschilderde stenen kregen van burgemeester Renkema een prijs overhandigd. Voor alle inzamelaars stond koffie, thee, limonade en poffertjes klaar.

Nieuwe leden


Zaterdagochtend waren al veel groepjes gezinnen en kinderen op pad. Sommige wijken organiseerden per straat een opruimrondje en maakten er een gezellige buurtactiviteit van. Iedereen die een zak zwerfafval kwam inleveren werd getrakteerd op poffertjes. De World Cleanup Day werd rond 12.30 uur afgesloten met een dankwoord door burgemeester Renkema. De burgemeester overhandigde ook de cadeaubonnen aan de vinders van een Happy Stone. De Zwerfafvalbrigade is blij met het enthousiasme van de inwoners van de gemeente Nijkerk om de leefomgeving zo schoon mogelijk te houden. De World Cleanup Day heeft ook weer een aantal nieuwe leden voor de Zwerfafvalbrigade opgeleverd. Zo werken zoveel mogelijk mensen mee aan een mooi en schoon Nijkerk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Meer over

Deel dit artikel