Ankeiler: In Barneveld is een nieuw Broodfonds in oprichting.

- In Barneveld is een nieuw Broodfonds in oprichting. Een broodfonds is een solidair vangnet voor en door ondernemers bedacht voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. Het nieuwe Broodfonds heeft nog plaats voor zelfstandigen uit de omgeving, op 28 september a.s. is er een informatieavond.

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 630 Broodfondsen opgericht door 28.600 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken ze een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Lokale ondernemer Jan van Esveld gaat meedoen met het nieuwe Broodfonds en is enthousiast: " Een mooi kenmerk van het Broodfonds is de verantwoordelijkheid voor elkaar. Ondernemers doen mee omdat zij zich verantwoordelijk voelen naar hun gezin en naar hun mede ondernemers in de groep. We zorgen met elkaar voor een inkomen bij arbeidsongeschiktheid als een van de leden in nood is. En dat zonder een te hoge premie te betalen aan een verzekeringsmaatschappij. “

Nieuwsgierig?

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over dit nieuwe Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond.
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

  • tijdstip: woensdag 28 september a.s. (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
  • locatie: Boerderij 't Paradijs, Bielderweg 1, 3772 VM Barneveld
  • entree: aanmelden vooraf via de website.

Het laatste #broodfonds nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: [email protected].

Meer over

Deel dit artikel