A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
29 september 2022 4:47


Oldenbarneveld kan aan de slag met Dorpendeal
Foto: Oldenbarneveld kan aan de slag met Dorpendeal
Dorpendeal Oldenbarneveld kan van start. Foto:

- De wijk Oldenbarneveld kan aan de slag met de uitvoering van de Dorpendeal Oldenbarneveld. De financiën zijn rond nu de provincie Gelderland heeft laten weten een subsidie van € 250.000,- voor de deal te verstrekken. De provincie is niet de enige die een financiële bijdrage levert, want ook de gemeente Barneveld heeft € 100.000,- beschikbaar gesteld. Daarnaast stellen de andere ondertekenaars van de deal ook geld of vrijwilligers in om het doel van de deal te realiseren.

Het doel van de Dorpendeal is om te zorgen voor meer sociale verbondenheid in de wijk. Wijkbewoners gaan samen met de ondertekenaars van de deal aan de slag om projecten uit te voeren die hieraan bijdragen. Daarbij is het vergroten van eigenaarschap bij de inwoners van groot belang. De deal is een overeenkomst tussen de provincie Gelderland, wijkplatform Oldenbarneveld, Stichting Welzijn Barneveld Zuid-West (Ontmoetingscentrum Bronveld), Be Active & Creative, Stichting Welzijn Barneveld, Woningstichting Barneveld en de gemeente Barneveld.

Inhoud deal

Eén van de onderdelen van het plan is de herinrichting van het Oldenbarneveldplein. Doel is om van dit plein een plek te maken, waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Hoe dat er precies uit komt te zien wordt nog verder uitgewerkt. Wijkplatform Oldenbarneveld heeft daarvoor een voorstelschets gemaakt. Deze schets zal samen met wijkbewoners uitgewerkt worden tot een concreet en haalbaar ontwerp.

Na de herinrichting van het plein, zullen op en rond het Oldebarneveldplein meer activiteiten worden georganiseerd. In de deal is verder afgesproken dat de wijk Oldenbarneveld een eigen online community platform krijgt. Hiermee kunnen wijkbewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en elkaar hulp bieden.

Dorpendeal

De provincie Gelderland sluit dorpendeals met dorpen en wijken om de sociale verbinding te versterken. Voorwaarde daarbij is dat inwoners actief betrokken worden bij de plannen en de uitvoering. De Dorpendeal in Oldenbarneveld voldoet aan beiden voorwaarden en heeft daarom subsidie van de provincie toegekend gekregen.

Zaterdag 24 september 2022 bracht gedeputeerde Van 't Hoog een bezoek aan de wijk Oldenbarneveld. De ondertekenaars van de deal gaven hem toen meer inzicht in de projecten en de plannen uit de Dorpendeal. Ook kreeg hij daar een presentatie van de nieuwbouwplannen en voorlopige ontwerp van Ontmoetingscentrum Bronveld. De gemeente investeert hier ruim 2.5 miljoen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Voorst Nieuws 

barneveld kootwijk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie