A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door A1 Mediagroep
30 september 2022 15:06


Weekmarkt Nijkerk verhuist vanaf 7 oktober naar het Molenplein.
Foto: Weekmarkt Nijkerk verhuist vanaf 7 oktober naar het Molenplein.
Tevreden marktkooplieden. Foto: Sierou de Vries

- Vanwege werkzaamheden op ’t Plein in de binnenstad, zal de markt tot medio maart 2023 op het Molenplein te vinden zijn. Marktmeester Gijsbert Bast is druk bezig geweest om de puzzel zo in elkaar te zetten, dat zowel de 20 marktkooplieden als de omringende ondernemers tevreden zijn met de opstelling.

Ook de gemeente heeft meegewerkt om alles voor elkaar te krijgen. Bast geeft aan dat bij ieder voorstel in het begin iedereen wel wat anders te wensen had, maar uiteindelijk zijn alle partijen tevreden over deze oplossing.

Paaltjes en bankjes moeten verwijderd worden om het mogelijk te maken en zelfs over de belasting van de onderliggende parkeergarage is nagedacht.

Bast: “De opstelling is gezellig en we denken dat door de aanloop het een win-win situatie is voor zowel de ondernemers aan het molenplein als de ondernemers op de markt zelf.

Aan de marktondernemers ligt het niet: zij geven aan veel zin te hebben in de komende verandering.

“Mocht het nu echt zo goed bevallen op het Molenplein, zullen we natuurlijk in gesprek gaan met de gemeente. Voor nu is het echt bedoeld als een tijdelijke oplossing,” aldus Bast.

De opstelling - Foto: Sierou de Vries

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk  Voorst Nieuws 

nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie