Geschreven door A1 Mediagroep
2 oktober 2022 16:58

NSC verliest met 4-1 uit in ZuidOostBeemster
NSC verliest met 4-1 van ZuidOostBeemster (ZOB). Foto: Jose Mol

- NSC heeft de uitwedstrijd bij ZOB (Zuidoostbeemster) met 4-1 verloren. ZOB speelde overtuigend, maar na afloop van de wedstrijd ging het toch vooral over de 39 jarige doelman Erik Slaaf.

Eerder deze zaterdag had hij al een wedstrijd gespeeld met het 3e van ZOB, maar plotseling werd er in de wedstrijd een beroep op hem gedaan omdat keeper Tim van Duuren door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd. Het eerste wat Slaaf deed was een penalty stoppen, waarmee de voorsprong van ZOB op dat moment 3-1 bleef.

De tweede helft kwam NSC Nijkerk wat beter in de wedstrijd, de ploeg speelde met wat meer dreiging zonder echt gevaarlijk te worden. ZOB speelde de tweede helft wat nonchalant en slordig, en leed veel onnodig balverlies. In de 58e minuut kwam door een verdedigingsfout bij ZOB de spits van NSC Nijkerk gevaarlijk door, zijn schot ging echter net over het doel. Niet veel later passeerde Stefan v Wonderen zijn tegenstander op de achterlijn, zijn voorzet kwam bij de inkomende spits Kid Ronday die zijn inzet maar net geblokt zag worden door een verdediger.

In de 64e minuut ging een inzet van de spits van NSC Nijkerk maar net voor langs het doel van Tim v Duuren. Het spel gaat nu over en weer, een minuut later redt de doelman van Nijkerk op een inzet van Stefan v Wonderen. In de 67e minuut wordt de aanvoerder van Nijkerk neergehaald in het strafschopgebied, de toegekende strafschop wordt feilloos ingeschoten en heeft Nijkerk de aansluitingstreffer. De ploeg kan hier echter niet lang van genieten, nog geen twee minuten later kwam ZOB op 3-1. Robin Stevens speelde de net ingevallen Raphaelleo Baal in de diepte aan, en met een fraaie stift weet hij de doelman te passeren.

Na deze treffer heeft een speler te veel commentaar op de leiding en kan met een tweede gele kaart naar de kant. Niet veel later gaat de spits van NSC alleen op doelman Tim v Duuren af, de keeper haalt de spits onderuit en kan met een rode kaart ook gaan douchen. Na wat gedoe met het keepershirt wordt Tim dus vervangen door veteraan Erik Slaaf. De eerste actie van de doelman is meteen heel sterk door de toegekende strafschop te stoppen en zo de twee doelpunten verschil in stand weet te houden. Na deze incidenten komt ZOB weer wat beter in de wedstrijd en pakt de ploeg weer het initiatief. Bij slecht uitverdedigen bij Nijkerk kan Collin Coenderman de bal onderscheppen, deze speelt Stefan v Wonderen aan die met een bekeken schot zijn tweede doelpunt van de middag maakt. Vlak voor tijd komt een vrije trap van Dennis Pals boven de kansloze Nijkerk doelman op de lat. Een terechte overwinning en een uitstekend begin van de competitie voor de ploeg van de trainers Schakel en Nectar.