Geschreven door Kees van den Heuvel
13 november 2022 12:58

Veensche Boys zoek gespeeld door Valleivogels
Veensche Boys zoekgespeeld door Valleivogels. Foto: Kees van den Heuvel

- Veensche Boys kan een streep zetten door de eerste periodetitel na een dramatisch verlies tegen De Valleivogels. Het werd in Nijkerkerveen 0-2 voor de bezoekers uit Scherpenzeel. Door het vormverlies moet het team van Erik Assink ook een veer laten op de ranglijst.

De Veenders dalen af naar een derde plek. Heel toevallig werd voor het duel nog een stevige discussie gevoerd over hoe lang het al was geleden dat Veensche Boys thuis een wedstrijd had verloren. Dat moest toch zeker al twee seizoenen geleden zijn gebeurd. Het was alsof de Goden werden verzocht. Prompt verloor het team van trainer Erik Assink.

Valleivogels had de smaak te pakken en drukte Veensche Boys regelmatig in de hoek. Dat leidde met name in de laatste tien minuten voor rust tot onverkwikkelijke momenten voor de goal van Veensche Boys doelman Jordy Deckers met flipperkastvoetbal. Af en toe leek het comedy Capers wel, totdat de druk echt te groot bleek en op slag van rust Rik Vermeij van Valleivogels raak schoot na misgrijpen van Jordy Deckers. De tweede helft speelde Veensche Boys wat opportunistischer en drukte het de opponent uit Scherpenzeel in de verdediging, maar tot kansen leidde dat niet. In minuut 64 ging het opnieuw mis en lobde Freek van Wijk de bal over doelman Deckers. Veensche Boys wist niet meer te herstellen en berustte in het eerste verlies van deze competitie. Volgende week is het duel tegen periodekampioen Woudenberg, waartegen Veensche Boys in de voorbereiding nog met 9-0 won.