A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
16 november 2022 15:18


Plannen woningbouw Deelplan 3 Nijkerkerveen ter inzage
Foto: Plannen woningbouw Deelplan 3 Nijkerkerveen ter inzage
gemeente Nijkerk. Foto: A1 Mediagroep

- Het woningbouwplan Deelplan 3 gaat uit van 350 woningen in Nijkerkerveen. “In deze tijd van woningnood zijn we blij met deze ontwikkeling. Er komen verschillende woningen voor diverse doelgroepen, zowel koop als huur”, geeft wethouder Esther Heutink-Wenderich aan. Het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan zijn uitgewerkt en liggen vanaf 24 november ter inzage.

Het gaat om het gebied aan de zuidwestkant van Nijkerkerveen – gelegen tussen de Nieuwe Kerkstraat, de Laakweg en de Jacob de Boerweg.

Verschillende type woningen

Dit woningbouwplan heeft een programma met verschillende type woningen. Naast het verplichte aandeel van 35% sociale woningbouw is er een gelijke verhouding tussen sociale huur- en sociale koopwoningen. In het plan zijn er twee woongebieden opgenomen: dorps wonen en landelijk wonen. In het laatst genoemde gebied is de bebouwing ruimer van opzet.

Aandacht voor water

In beide woongebieden is sprake van een groene woonomgeving met waterstructuren. In het plan staat een grote waterpartij die het regenwater in het plangebied opvangt. Daarbij is sprake van een overcapaciteit. Dit betekent dat bij piekbelasting deze ook van meerwaarde kan zijn voor de bestaande wijk aan de zuidkant van Nijkerkerveen.

Verkeer

Er is gekeken naar de invloed van deze ontwikkeling op de verkeersstromen en verkeersintensiteit. Het verkeer wordt gelijk over de omliggende wegen verspreid. Deze wegen kunnen de extra verkeersbewegingen aan. Na het opleveren van de woningen wordt ook de inrichting van de Laakweg en Jacob de Boerweg aangepast als 30 km/u-weg.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inspraakprocedure wordt er op 13 december een inloopbijeenkomst in ‘t Veense Hart georganiseerd. Alle betrokkenen kunnen hier tussen 16.00 – 17.30 uur en 18.30 – 20.00 uur informatie krijgen en vragen stellen. Na afloop van de ter inzage legging worden de ingekomen zienswijzen samengevat, beoordeeld en beantwoord.

Het definitieve bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan wordt daarna voor besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. De verwachting is dat dit in de eerste helft van 2023 is.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Best  Nijkerk Nieuws 

voorpagina nijkerkerveen nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie