Geschreven door Hans Stam
20 november 2022 11:38

Gebrek aan stootkracht breekt Sparta Nijkerk VR1 op
Sparta VR1 verliest van Sleeuwijk. Foto:

- Op bezoek bij Sleeuwijk VR1 hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk hun 4e opeenvolgende nederlaag geleden. Na een 1-0 ruststand werd het 2-0 in het voordeel van de Sleeuwijkse vrouwen.

De Spartanen begonnen heel aardig aan de wedstrijd en voetbalden de eerste 10 minuten vooral op de helft van Sleeuwijk. Het gevoel was er dan ook dat er iets te halen viel. Maar op onverklaarbare wijze kantelde het wedstrijdbeeld en nam Sleeuwijk steeds meer het initiatief, wat leidde tot een enorme kans met een bal die miraculeus van de lijn gehaald kon worden. In de 32e minuut was het wel raak. De buitenspelval van Sparta Nijkerk haperde en Sleewijk profiteerde door de bal vanaf links voor te trekken en simpel binnen te schieten.

Het vertrouwen van de Spartanen had de afgelopen weken blijkbaar een deukje opgelopen. Na deze treffer lukte er nog maar bar weinig. Ballen werden simpel ingeleverd, duels werden verloren en de aanval kon maar sporadisch worden bereikt.

Na rust kwam er met de ingevallen Elvira Dokter wat meer agressie in de ploeg, maar ook nu was Sleeuwijk gevaarlijker dan de Spartanen. Jonne Odding keepte weer een prima wedstrijd en redde een paar keer bekwaam, maar was kansloos op een (tot ieders verbazing) goedkoop gegeven strafschop in de 74e minuut. Met een 2-0 achterstand probeerde Sparta Nijkerk nog iets te forceren, maar net als de afgelopen weken was de afronding van de schaarse kansen ronduit belabberd.

Het is duidelijk dat het na de goede competitiestart nu even minder loopt en er vooral aanvallend te weinig gebracht kan worden. In de afgelopen 3 wedstrijden is er niet gescoord en dan win je geen wedstrijden.

Volgende week zaterdag komt Ijzendijke VR1 op bezoek in Nijkerk en hopen de Spartanen het tij te kunnen keren.

Tussendoor zal er woensdagavond nog een bekerwedstrijd worden gespeeld, thuis tegen De Tukkers VR2, een mooi moment om weer wat vertrouwen te tanken.