Sparta Harkemase Boys 2-2. Foto: Arjen Gerritsma | Graphic Sound

- Sparta speelde zaterdag thuis tegen Harkemase Boys. De laatste drie keer dat Sparta tegen Harkema speelde, wist Sparta steeds te winnen.

Het was toch Harkemase boys die dit keer het (iets) betere van het spel had.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Harkema en Sparta verkeren beide in de degradatiezone terwijl beide ploegen in voorgaande seizoenen bovenin het linker rijtje verkeerden.

Het was Harkema die in deze wedstrijd het spel dicteerde, dit begon al bij de TOS. Harkema won deze en verkoos het doel met de zon in de rug, wat in die eerste helft zeker een voordeel was. Het was Jhurrey Margaritha die in de 19e minuut de 0-1 aantekende voor de ploeg uit Harkema.

Nog voor rust wist de boomlange Mark van der Weijden die vandaag in de spits stond de gelijkmaker aan te tekenen. Nog geen twee minuten later deelde Harkema echter de tweede tik uit: 1-2

Lang leek het er daarmee op dat Sparta wederom zou gaan verliezen, maar in de 90e minuut kreeg Mark van der Weijden opnieuw de geest en tekende voor de tweede keer voor de gelijkmaker 2-2

Qua voetbal lijken de Spartanen een opgaande lijn te pakken te hebben. Soms zijn er vlagen van mooi voetbal, maar de realiteit is nog steeds dat Sparta moet strijden om degradatie te voorkomen, daar waar ze in vorige seizoenen streed voor het kampioenschap.

Sparta staat op de voorlaatste plaats met 14 punten uit 15 wedstrijden. Alleen excelsior '31 doet het nog slechter met 11 uit 15.

Zaterdag 26 November speelt Sparta uit bij RKAV Volendam

Kijk hier naar een samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door het TV team van Harkemase Boys