Ankeiler: Het nieuwe gemeentehuis van Nijkerk gaat wéér extra kosten: ruim 2,5 miljoen euro.

- Het nieuwe gemeentehuis van Nijkerk gaat wéér extra kosten: ruim 2,5 miljoen euro. Daarmee komt de totale prijs van het inmiddels beladen dossier op zo'n 15 miljoen euro uit. Het gemeentebestuur wil het extra geld zo snel mogelijk bij de gemeenteraad lospeuteren.

Het gemeentehuisdossier van Nijkerk is al zo'n tien jaar onderwerp van gesprek in de gemeenteraad. De gemeente verhuist op termijn naar het oude pand van de Rabobank, net buiten het centrum. Voor de verbouw van het gebouw werden meerdere plannen gepresenteerd, maar toenmalig wethouder Wim Oosterwijk werd telkens teruggestuurd naar de tekentafel om de kosten te drukken. Nu blijkt wederom dat dat niet gelukt is.

Inflatie

Dat er nu een bedrag van 2,5 miljoen extra nodig is, komt onder meer 'door de problemen waar ons hele land mee te kampen heeft: grote prijsstijgingen door inflatie, gestegen energieprijzen en schaarste aan materialen', schrijft de gemeente. Ook zijn er nog andere onverwachte zaken naar voren gekomen, waardoor de kosten van het nieuwe gemeentehuis opeens oplopen.

Het gemeentebestuur wil nu zo snel mogelijk geld van de gemeenteraad zien, om voor 1 januari prijsafspraken met de aannemer te maken. Dan kan de aannemer ook starten met de verbouwing van het bankgebouw. De bouw uitstellen is geen optie. "Langer blijven in het huidige stadhuis geeft ook extra kosten."

Zie ook: Wethouder Nijkerk ondanks jarenlang gedoe tevreden met plan gemeentehuis

Meer over

Deel dit artikel