A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

Geschreven door Hans Stam
27 november 2022 9:00

Sparta Nijkerk VR1 speelt sterke wedstrijd en wint van IJzendijke
Sparta Nijkerk VR1 speelt sterke wedstrijd en wint van IJzendijke. Foto: Hans Stam

- Na een mindere periode heeft Sparta Nijkerk VR1 laten zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Het Zeeuwse IJzendijke werd met uitstekend spel verslagen met 4-2.

Ijzendijke (of Tieke zoals ze in Zeeland zeggen) kwam met vertrouwen naar Nijkerk. De laatste 4 wedstrijden werden gewonnen met een doelsaldo van 17 voor en 2 tegen. Sparta Nijkerk daarentegen had juist de laatste 4 wedstrijden verloren. Daar was niet veel van te merken. De Spartanen speelden een dijk van een wedstrijd en kwamen in de 12e minuut op voorsprong door Jolien van Looijengoed, die een verdedigingsfout van IJzendijke afstrafte en 1 op 1 de keepster het nakijken gaf.

Sparta Nijkerk was door trainer Marcel van den IJssel goed voorbereid op het fysiek sterke IJzendijke en zat er fel bovenop. Ijzendijke kwam niet echt aan vetballen toe en Sparta Nijkerk was dreigend met snelle uitvallen over de vleugels. Dit leverde in de 34e minuut de 2-0 op door Charlotte van Leeuwen. Vlak voor rust was er nog de kans op 3-0, maar de kopbal van Kataline Hiensch ging net over.

Tevredenheid in de rust over het vertoonde spel en de vechtlust, maar ook de waarschuwing om scherp te blijven. Dit was niet aan dovemans oren gericht; in de 51e minuut bracht invalster Ilse van Walsem, die haar rentree maakte na een lange blessure, de stand alsnog op 3-0. IJzendijke moest nu wel komen en liet zien dat het een uitstekende ploeg heeft. De 3-1 in de 56e minuut kregen ze echter cadeau van de Spartanen, die zich al snel herstelden door 8 minuten later de marge weer op 3 te zetten. Mareine Koole schoot een afgeslagen bal lekker de touwen in voor de 4-1.

De vermoeidheid sloeg toe en was verklaarbaar na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag. Ijzendijke kreeg wat meer ruimte om hun geliefde spel te spelen, kreeg ook wat kansjes, maar Heidi Beerthuijzen stond alert te keepen. Wel was ze kansloos op een kopbal uit een corner in de 78e minuut, maar verder dan dat kwamen de Zeeuwse dames niet.

Zo kon Sparta Nijkerk eindelijk weer een competitiezege op haar naam schrijven. Een verdiende zege op een sterke tegenstander voelt goed voor het vertrouwen.

Volgende week zaterdag gaan de Spartanen op bezoek bij SSS VR2 in Klaaswaal.