Geschreven door Tijmen van Ginkel
27 november 2022 9:16

SDVB boekt belangrijke zege
. Foto:

- SDVB heeft hele goede zaken gedaan. Zelf won de ploeg uit Barneveld met 1-2 in Emmeloord. Alle concurrenten verloren. De eerste uitoverwinning van het seizoen met doelpunten van Ricardo Mengerink en Stijn van Wolfswinkel was zwaar bevochten, maar eindelijk zag Bart Schreuder weer iets van de onverzettelijkheid van vorig seizoen terug.

“Hier kan ik verder mee.”

Bart Schreuder durfde wel deze middag in de zo belangrijke uitwedstrijd. Tegenover de ervaren reuzen uit Emmeloord zette hij talenten van 17 (Stijn van Wolfswinkel) en 18 jaar (Shan Biwott) en kleine spelers als Kevin Greven en Zakaria el Biyar. SDVB begon geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. Al vroeg waren er kansen voor Stijn en Zakaria.

Flevo Boys reageerde met lange ballen naar voren, die vaak een prooi waren voor de voorwaartsen. Vooral Timon Rorije was heel rap met de bal aan de voet.

Na een kwartier spelen kwam SDVB op voorsprong. Kevin Greven schoot een corner laag de zestien in. Zakaria el Biyar bracht, met een leep overstapje, Ricardo Mengerink in stelling, die hard en hoog binnen schoot. Flevo Boys probeerde de schade snel te repareren, maar de uitstekend keepende Thijs Uyterwaal redde tweemaal heel knap. Het spel golfde heen en weer. Nu waren het weer Cem ter Burgt en Kevin Greven, die kansen kregen.

Op slag van rust ging het bij een counter van Flevo Boys helemaal mis.

De SDVB defensie stond ver naar voren op één lijn en plots stormden 3 spelers uit de polder op de doelman af. Thijs was kansloos tegen de scorende Johan Tiems.

Balend zocht SDVB de kleedkamer op. Maar na rust gingen de Barnevelders weer fel van start en binnen 7 minuten stond het 1-2. Hierbij was wel de hulp van keeper Matyas van Zorge nodig. Een harde voorzet van Cem ter Burg werd door de keeper los gelaten. Meteen daarnaast stond Stijn van Wolfswinkel, die met deze buitenkans wel raad wist. Het zeventien jarige talent scoorde zijn eerste treffer voor de hoofdmacht. Met hand en tand probeerde Flevo Boys het tij te keren, maar SDVB werd steeds onverzettelijker en verder dan drie gele kaarten kwamen de polderbewoners niet. Voor SDVB kwam er meer ruimte, maar de Barneveldse aanvallers vergaten de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor kwam er nog een bloedstollende eindfase. Diep in blessuretijd kreeg Flevo Boys 3 kansen op rij.

Met kunst en vliegwerk sleepte SDVB de overwinning over de streep.

Bart Schreuder zag een beter SDVB: “Ik vind het geen onverdiende overwinning. Ik vind dat wij in de eerste helft grote delen de betere waren, En in de 2e helft kregen we de mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Als je dat vervolgens niet doet, dan weet je dat zij ook nog een keer kansen krijgen. In de tweede helft zag ik iets in de ploeg komen waar ik heel blij van word. Iets onverzettelijks. En dan zit het ook in één keer mee. Vandaag heb ik weer dingen gezien, dat ik zeg ja. Daar kun je verder mee.”

Allereerst was deze broodnodige zege heel gunstig op de ranglijst. Alle vier de concurrenten verloren. Hierdoor stijgt SDVB naar de dertiende plaats. Verder kan de ploeg zich met deze opsteker opmaken voor de zware pot tegen DHSC komende zaterdag.

Opstelling: Thijs Uyterwaal(k), Milan van Elten, Finn Kluiver, Roy Bronkhorst, Ricardo Mengerink, Timo Schefczyk, , Kevin Greeven, Stijn van Wolfswinkel(89.Thimo Vink), Cem ter Burg(77.Edwin Aben), Shan Biwott, Zakaria el Biyar(66.Rob Knul)

Scheidsrechter: D. Smit uit Haren
Met assistenten: van Bruggen en Kats