A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
13 december 2022 20:51


"Een warm hart en lef". Jacco van der Tak wordt de nieuwe burgemeester van Barneveld
Foto:
Jacco van der Tak nieuwe Burgemeester Barneveld. Foto: Sierou de Vries

- In een extra Raadsvergadering van de gemeente Barneveld, is dinsdagavond 13 december de eerste kandidaat voor het burgemeesterschap bekend gemaakt. Jacco van der Tak (40 jaar) uit Woudenberg voldoet aan de criteria van de vacature: "Een warm hart en lef. Iemand die een boegbeeld kan zijn voor de gemeente, maar ook ver buiten de gemeente en echt een Burgervader kan zijn voor alle dorpskernen van de gemeente Barneveld".

Jan Top, voorzitter van de vertrouwensraad mocht de kandidaat bekendmaken in de openbare vergadering. Een warme aanbeveling gaat van de commissie uit naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van der Tak is momenteel werkzaam bij de NS als directeur Communicatie & Corporate Affairs en is lid van het CDA en actief in de provincie met een groot netwerk. De commissie omschrijft van der Tak als een open persoon, oprecht, creatief, resultaat gericht met enorme zelfkennis en zelfreflectie.
Jan Top heeft de procedure van vacature tot deze benoeming als zeer intensief, maar ook heel bijzonder ervaren: "Als het goed is, maak je dat maar 1x mee in je raadsleven".

Waarnemend burgemeester Luteijn felicteerde in de vergadering Van der Tak van harte. In een gesprek met A1 Mediagroep zegt Luteijn blij te zijn voor de gemeente Barneveld met Jacco van der Tak als nieuwe burgemeester. "Hij staat natuurlijk voor verschillende uitdagingen, maar Barneveld is een prachtige gemeente." Graag wil Luteijn meegeven om met alle betrokken in gesprek te gaan. Ga in gesprek met de ondernemers, met de boeren, haal je boodschappen op de markt en leer álle dorpskernen van Barneveld kennen." Luteijn zelf geeft aan in korte tijd de gemeente in zijn hart gesloten te hebben: "Hoewel mijn vrouw en ik wisten dat dit maar tijdelijk zou zijn, vertrek ik echt wel met een traan uit het mooie Barneveld".

Oud wethouder van Nijkerk, Wim Oosterwijk, is sinds 6 maanden als wethouder actief in de gemeente Barneveld. Relatief nieuw, weet hij hoe het is om te moeten beginnen in de gemeente. Tegen A1 zei hij: "Dat was wel even wennen ja. Waar moet ik mijn informatie halen, het was in het begin erg zoeken. Maar ik ben heel dankbaar dat ik hier mag zijn. Ik waardeer iedere dag meer de ondernemers in de gemeente; het zijn hardwerkende no-nonsens mensen. Met hart voor de zaak.". Oosterwijk kent Van der Tak uit het bedrijfsleven en geeft aan dat hij alle vertrouwen heeft dat Van der Tak met zijn netwerk en lef zijn weg snel binnen de gemeente zal vinden. Ook de uitdagingen waar de nieuwe burgemeester voor zal staan, zal hij niet uit de weg gaan.

Van der Tak zegt zelf zeer vereerd en dankbaar te zijn voor deze voordracht. "Ik zie er naar uit om na de beëdiging verder te bouwen aan de gemeente Barneveld."
Als alles goed gaat, wordt Jacco van der Tak op 9 februari beëdigd door de Commissaris van de Koning.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Barneveld  Nijkerk  Woudenberg Nieuws 

barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie