A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Jan van Ingen
30 december 2022 14:50


Het gaat knallen bij de familie Landman
Foto: Het gaat knallen bij de familie Landman
Oudjaarsdag gaat het los. Foto: Jan van Ingen - A1 Mediagroep

- Na een verplichte pauze vanwege Covid wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen zodat de klappers op 31 december gegarandeerd zijn. De voorbereidingen begonnen al in november.

Het is een drukke bedoening aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen. Vrijwilligers lopen af en aan op het terrein om de alles tip top in orde te maken voor morgen. We spreken Quincent Ripassa. Al jaren betrokken bij het Carbitteam. "Echte Nijkerkers weten wat er hier staat te gebeuren maar de bekendheid blijft groeien. Al jaren wordt hier bij de familie Landman het Carbidfeest georganiseerd op oudjaarsdag". Vanaf tien uur 's ochtends klinken de knallen door de wijde omgeving. Want daar gaat het om!

Organisatie

Ieder jaar wordt het weer wat groter. Ieder jaar wordt geleerd van eerdere jaren en worden verbeteringen gemaakt. Maar dat mag ook wel voor een evenement van deze grootte.
Dankzij de goede verstandhouding met de gemeente zijn de noodzakelijke vergunningen verleend.
De gemeente Nijkerk heeft ook een belang bij het evenement. Vroeger ging er tijdens oud en nieuw nog wel eens wat stuk in de buurt. "Dat is tegenwoordig door o.a. de sociale controle een stuk minder. Niet alleen in de buurt maar ook op het terrein zelf" aldus Quincent. "Ondanks dat er duizenden mensen verwacht worden komen de mensen hier uit de buurt en iedereen kent elkaar wel. Dat scheelt een hoop". Net als in voorgaande edities wordt ook Burgemeester Gerard Renkema verwacht om mee te knallen. Verkeersregelaars staan morgen klaar om een verkeersinfarct te voorkomen en ook op het evenemententerrein is veel veranderd.

Nieuw dit jaar is midden op het publieksterrein, centraal tussen de danstent, het schietterrein en de twee opleggers waar het publiek het beter kan zien de centrale bar. Wat ook nieuw is dit jaar is de verkoop van munten. Het feest wordt georganiseerd door een stichting en alle medewerkers zijn vrijwilligers. Er is geen winstoogmerk. Maar graag zou men toch uit de kosten willen komen en ondanks de vele sponsoren bleek dit nodig.

Klappers

Dit jaar zijn alle bekende klappers weer in stelling gebracht. De mitrailleur, The tower natuurlijk de lokale trots "het Veensche poaltje" en nog veel meer.

Vanaf tien uur tot ongeveer half vijf zal de omgeving dreunen.
Dan wordt de 'open' oplegger omgebouwd tot het grote podium waar tussen 17:00 en 18:00 Ritn Ditn volgens traditie hem flink 'an goan trappen'.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

voorpagina carbidschieten nijkerkerveen nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie