A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
16 januari 2023 19:40


Blue Monday run in Barneveld
Foto: Blue Monday run in Barneveld
Start Blue Monday run. Foto: Johan van Ark

- Maandag 16 januari is bestempeld als de meest depressieve dag van het jaar. Ook wel Blue Monday genoemd. Een grijze, hele natte dag maakt het ook een hele trieste dag is. Voor Stichting Mind is het júist de dag om aandacht te besteden aan mensen die worstelen met depressieve gevoelens met een Blue Monday Run. Arina Prosman (ervaringsdeskundige) weet hoe belangrijk bewegen is om beter in lijf en geest te zitten en vroeg Mieke Lijbers (runcoach) haar te helpen de run te organiseren in Barneveld. Op het Raadhuisplein in Barneveld verzamelden zo'n 40 deelnemers om aan de 2,5 km lange run deel te nemen. De run leverde in totaal €2150,- op, wat rechtstreeks naar Stichting MIND gaat.

Mieke vertelt aan A1 Mediagroep dat ze nergens op hebben durven hopen. "We zijn gestart met het vertellen dat we het in Barneveld gingen organiseren en ons streefbedrag was €250,-. Dat er nu 40 lopers zijn en we ruim over het streefbedrag heen zijn gegaan is echt boven verwachting!" Het is de eerste keer dat Prosman en Lijbers dit organiseren. Het smaakt in ieder geval naar meer en hopen dit volgend jaar weer te organiseren in Barneveld.

Voor Prosman is de 2,5 km inmiddels een klein stukje rennen. Maar je moet echt langzaam beginnen om het vol te houden. Echt langzaam starten onder goede begeleiding zorgt er voor dat je volhoudt. Beweging is goed om af te vallen, gewoon lekker in je vel te zitten, maar zeker voor mensen met psychische klachten een middel om die goed aan te kunnen.

Lokaal Belang Barneveld was ook aanwezig bij de run. Lokaal Belang vindt het erg belangrijk dat er aandacht is voor mensen met psychische klachten. Stichting Mind geeft met het opgehaalde geld meer preventie/ voorlichting en helpt mensen met klachten.

Mieke was ook bij A1 Radio te gast om te vertellen over de Blue Monday run. Dat fragment is terug te luisteren via:

Organisatoren aan de start - Foto: Johan van Ark
Barneveld  Best Nieuws 

barneveld voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie