A1 Mediagroep

A1 Mediagroep - de stem van jouw regio!

advertentie
Geschreven door Sierou de Vries
16 januari 2023 20:26


Veel jong Nijkerks talent bij auditie voor musical over pesten
Foto: Veel jong Nijkerks talent bij auditie voor musical over pesten
Jeffrey en Anne aan het begin van de audities. Foto: Antoon van Rijn

- Jeffrey Sanders mocht vorig jaar bij een maatschappelijk project musicallessen geven bij Streams in Nijkerk. Musical en Maatschappelijke betrokkenheid bracht al het creatieve in Jeffrey naar boven om zelf een musical te schrijven over (cyber)pesten. In de groep van vorig jaar zaten kinderen die ook gepest werden. Niet alleen de musical snijdt een actueel, belangrijk onderwerp aan, Jeffrey vindt het ook belangrijk dat ieder kind musical les kan volgen: "Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om de financiële middelen te hebben om lessen te nemen." Zaterdag 14 januari waren de audities. Zenuwachtige, maar stoere kinderen brachten een zelf ingebracht lied ten gehore en mochten hun skills laten zien aan Jeffrey en zijn projectondersteuning Anne Swart. A1 Mediagroep was er de hele dag bij om de audities vast te leggen.

Even de zenuwen bedwingen, soms starten met een voorzichtig stemmetje of meteen vol gas van start; vol overtuiging en volume. Het kwam zaterdag allemaal voorbij. De hele middag waren Anne en Jeffrey de audities aan het afnemen. Maar ook zelf in touw om even mee te spelen met degene die auditie deed. Jeffrey is bekend met musicals en muziek, sterker nog: hij is een entertainer pur sang. Voor Anne is de musical geen dagelijkse kost. Als eigenaresse van New York pizza vindt zij -samen met haar man- maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk. Eenmaal kennisgemaakt met Jeffrey besloot zij ook mee te helpen, dit project te steunen en samen met Jeffrey dit avontuur aan te gaan.

Auditie in volle gang - Foto: Antoon van Rijn

Natuurlijk was het voor de jury onmogelijk om een keuze te maken tussen al die talenten. Zondag hebben ze toch de knoop doorgehakt en alle kandidaten die door zijn een bericht gestuurd. Dit leverde mooie beelden op, van ouders die in de auto hun kind het bericht lieten voorlezen. Vol blijdschap en verwondering zijn de reacties op social media te zien.

8 februari beginnen de repetities. Ondertussen zet Jeffrey nog heel veel puntjes op de i in het script en schaaft hij de liedjes nog bij.

3 juni is de uitvoering in theater Streams in Nijkerk.

De eerste uitzending over deze musical is binnenkort te zien op A1 TV, hier alvast een klein voorproefje:

Wil je meer informatie over de musical, het maatschappelijke doel of heb je interesse in kaartjes? Kijk dan op: https://musicalclubnijkerk.nl/

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: [email protected] of bel 0341-798 298

Nijkerk Nieuws 

nijkerk voorpagina nieuws vrmg 
 
  • A1 Regio TV
  • A1 Radio
advertentie